מבוסס על מתכון מתוך הספר Maida Heatter's Book of Great Chocolate Desserts.

מרכיבים

10-8 מנות, תלוי בגודל הכוסיות שלכם

  • 225 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 1/3 כוס מים רותחים
  • 5 ביצים מופרדות
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  1. שמים את השוקולד בקערה ומחממים במיקרוגל כ-40 שניות, עד שהוא מתחיל להתרכך.
  2. מערבבים את הקפה במים הרותחים ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שכל השוקולד נמס והתערובת חלקה. אם יש גושי שוקולד גדולים שלא נראה שהם ימסו, אפשר להחזיר את התערובת למיקרוגל: מחממים כל פעם 30 שניות ומערבבים. מניחים לתערובת להתקרר כ-5 דקות.
  3. בינתיים, מקציפים את החלבונים עם המלח עד שמתקבל קצף רך מאוד. מעבירים את הקצף לקערה נפרדת.
  4. שמים את החלמונים בקערת המיקסר ומקציפים 4-3 דקות, עד שהם בהירים ותפוחים מעט. מורידים את מהירות ההקצפה לנמוכה ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד. עוצרים מדי פעם כדי לגרד עם מרית את מה שנדבק לדפנות הקערה, ומקציפים רק עד שהתערובת אחידה.
  5. מקציפים את החלבונים ששמרנו בצד עם מקצף ידני - עד שמתקבל קצף רך ולא יבש, אבל יציב.
  6. מקפלים רבע מקצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד. לאחר שהקצף נטמע בתערובת מקפלים לתוכה עוד רבע ממנו.
  7. מקפלים את תערובת השוקולד לתוך יתרת קצף החלבונים – מקפידים לקפל רק עד שהתערובת אחידה, כדי לשמור כמה שיותר על אווריריות המוס
  8. יוצקים בזהירות את המוס לכוסיות הגשה, מכסים ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
  9. עדיף לאכול את המוס ביום ההכנה או יום למחרת (יום אחרי ההכנה הטקסטורה פחות קרמית וקצת יותר ספוגית, אבל שתי האופציות טעימות).

גיוון

  • שדרוג שהגה אבא שלי: מקפלים לתוך המוס גם כפית או שתיים של ליקר דובדבנים, או כל ליקר אהוב. מומלץ!