לכוסמת יש טעם עדין ומיוחד. היא מתנהגת כדגנים אחרים, כמו חיטה או אורז, כך שאפשר לשלב אותה במאכלים מוכרים ולבשל אותם באותו אופן. בכוסמת 3% שומן בלבד, והפחמימות המורכבות שבה מכילות סיבים תזונתיים בריכוז של 15%, דבר שמסייע למניעת השמנה. הגוף האנושי מסוגל לנצל 80% מתכולת החלבון שבכוסמת, והדבר מקנה לה מקום של כבוד בקרב הצמחים המספקים חלבון.
אז עכשיו יש לכם הרבה סיבות טובות לנסות את התבשיל הבא - ואם אתם צריכים עוד סיבות, אז התבשיל גם מהיר, קל להכנה ויכול להוות ארוחה שלמה.
המתכון הוא של השף צ'רלי פדידה, באדיבות חברת "סוגת".
מרכיבים (6 מנות)
- 6 כפות שמן קנולה
- 1 בצל סגול קלוף וקצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 2 שורש פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 3 כוסות כוסמת
- 1/2 4 כוסות מים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים לסיר את השום, הגזר, שורש הסלרי, שורשי הפטרוזיליה והכוסמת, ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת מיץ הלימון, ומערבבים.