לכוסמת יש טעם עדין ומיוחד. היא מתנהגת כדגנים אחרים, כמו חיטה או אורז, כך שאפשר לשלב אותה במאכלים מוכרים ולבשל אותם באותו אופן. בכוסמת 3% שומן בלבד, והפחמימות המורכבות שבה מכילות סיבים תזונתיים בריכוז של 15%, דבר שמסייע למניעת השמנה. הגוף האנושי מסוגל לנצל 80% מתכולת החלבון שבכוסמת, והדבר מקנה לה מקום של כבוד בקרב הצמחים המספקים חלבון.

אז עכשיו יש לכם הרבה סיבות טובות לנסות את התבשיל הבא - ואם אתם צריכים עוד סיבות, אז התבשיל גם מהיר, קל להכנה ויכול להוות ארוחה שלמה.

המתכון הוא של השף צ'רלי פדידה, באדיבות חברת "סוגת".

מרכיבים (6 מנות)

  • 6 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל סגול קלוף וקצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 שורש פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3 כוסות כוסמת
  • 1/2 4 כוסות מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.
  2. מוסיפים לסיר את השום, הגזר, שורש הסלרי, שורשי הפטרוזיליה והכוסמת, ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת מיץ הלימון, ומערבבים.