מרכיבים (4 מנות)
- 600 גרם חזה עוף, פרוס ל-2 נתחים לרוחבו
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מעט כמון
- 2 כפות שמן זית
- בצל סגול גדול, קלוף וחתוך לפרוסות דקות
- פלפל חריף קטן, קצוץ ללא הגרעינים (אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף)
- פלפלים בשני צבעים, חתוכים למקלונים, ללא הגרעינים והחלק הלבן
- 8 שיני שום, קלופות
- 1/4 כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה
- מתבלים את נתחי העוף ומושחים במעט משמן הזית. מחממים מחבת, וצולים את העוף כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה. מעבירים את נתחי העוף לצלחת.
- מוסיפים למחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום על אש בינונית עד להזהבה קלה (חשוב להשגיח שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את הפלפלים, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות. יוצקים למחבת את היין, מתבלים ומביאים לרתיחה.
- מחזירים למחבת את נתחי העוף, מכסים את ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- ההגשה: יוצקים בתחתית כל צלחת מן הרוטב ומניחים עליו את נתחי העוף.