אחד הדברים האהובים עלי בחורף הוא להכין (ולאכול) פונדו שוקולד - הפינוק המושלם ליום סגריר. הטעם שלו נפלא, ההכנה פשוטה והמרכיבים זמינים: כל מה שצריך זה שוקולד, פירות ועוגיות. אפילו לא זקוקים לכלים מיוחדים. אה, ופונדו יכול להיות גם פעילות נפלאה עם ילדים, שמשתגעים על הטבילה בשוקולד.

עוד בערוץ האוכל:

אז איך מכינים פונדו? ככה:

  • חותכים לקוביות את הפירות שרוצים לטבול בשוקולד - תפוזים, תפוחים ובננות הם פירות החורף שמשתלבים הכי טוב עם שוקולד. לצדם אני אוהבת להגיש גם בייגלה, עוגיות חמאה, עוגיות שוקולד, מרשמלו (לילדים) - ולהרפתקנים במיוחד גם במבה וביסלי (כן, נשמע מוזר – אבל זה ממש טעים).
  • ממיסים שוקולד (מריר, חלב או לבן) בבאן מרי - סיר המונח בתוך סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות. אפשר גם להמיס אותו במיקרוגל: מניחים בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין. חשוב לא לחמם את השוקולד על אש ישירה, כי הדבר ישרוף אותו.
  • אם רוצים, לפני ההמסה אפשר להוסיף לשוקולד חמאת קקאו - שתדלל אותו ותהפוך אותו לפחות סמיך. כך, שכבת השוקולד שתעטוף את מה שטבלתם בו תהיה יותר דקה ונעימה יותר לאכילה. על כל 100 גרם שוקולד יש להוסיף 25 גרם חמאת קקאו. את החמאה אפשר לרכוש בחנויות בישול ואפייה.
  • יוצקים את השוקולד המומס לקערת הגשה עמוקה. הוא יישאר נוזלי במשך כחצי שעה. אם הוא מתקשה אפשר לחמם אותו 30 שניות במיקרוגל ולבחוש.
  • מניחים את הקערה על מגש או צלחת גדולה, מסדרים סביבה את הפירות והעוגיות - ומתחילים ליהנות.

גיוון

  • אם כבר יש לכם שוקולד מומס ופירות, אתם יכולים להכין בקלות חטיפים מתוקים יפהפיים. פשוט, לאחר הטבילה מניחים את הפירות על נייר אפייה ומניחים לשוקולד להתקשות. לאחר שהשוקולד התקשה אפשר לטבול את קצה הפרי בשוקולד מומס בצבע אחר – ולהניח לו להתקשות שוב על נייר אפייה.

ציפוי ב-3 שלבים: טובלים פרי בשוקולד מומס... (צילום: מאיה גמר)
ציפוי ב-3 שלבים: טובלים פרי בשוקולד מומס... (צילום: מאיה גמר)

מניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה... (צילום: מאיה גמר)
מניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה... (צילום: מאיה גמר)

וטובלים שוב, בשוקולד בצבע אחר (צילום: מאיה גמר)
וטובלים שוב, בשוקולד בצבע אחר (צילום: מאיה גמר)