אם אתם חוששים שטעמו של שמן הזית ישתלט על שאר המרכיבים, השתמשו בשמן זית כתית מעולה מעודן, המופק מזיתים בשלים שנמסקו בסוף העונה.

מרכיבים (60 עוגיות קטנות)

  • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2/3 כוס (140 מ"ל) שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה בטעם מעודן
  • 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 2 כפות גדושות קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מעט סוכר, לפיזור על העוגיות לפני האפייה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה. מברישים את ניירות האפייה במעט מאוד שמן זית.
  2. מנפים את הקמח לקערה בינונית בעזרת מסננת או נפה. מוסיפים את אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים.
  3. שמים בקערת המערבל את השמן, הסוכר, הביצה, תמצית הווניל, קליפת הלימון ומיץ הלימון. מערבבים במהירות בינונית-גבוהה עם וו הגיטרה במשך כ-2 דקות, עד שהתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את תערובת הקמח. מערבלים כחצי דקה, רק עד שמתקבל בצק אחיד, רך למדי אך נפרד מדפנות הקערה.
  4. מסירים את הקערה מהמערבל ומעבירים את הבצק לשק זילוף עם פתח רחב (הבצק סמיך קצת, אך עדיין ניתן לזילוף בלחיצה חזקה).
  5. מזלפים בתבניות מגדלים קטנים בצורת שבלול. זורים על העוגיות סוכר ואופים 9 דקות עד שהן זהובות וסדוקות קצת. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן קצת בתבנית.
  6. מעבירים את העוגיות אל רשת ומניחים להן להצטנן לגמרי.

אחסנה

  • העוגיות יישמרו בכלי אטום במשך כשבוע בטמפרטורת החדר.