אם אתם חוששים שטעמו של שמן הזית ישתלט על שאר המרכיבים, השתמשו בשמן זית כתית מעולה מעודן, המופק מזיתים בשלים שנמסקו בסוף העונה.
מרכיבים (60 עוגיות קטנות)
- 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2/3 כוס (140 מ"ל) שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה בטעם מעודן
- 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית
- 2 כפות גדושות קליפת לימון מגוררת
- 2 כפות מיץ לימון
- מעט סוכר, לפיזור על העוגיות לפני האפייה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה. מברישים את ניירות האפייה במעט מאוד שמן זית.
- מנפים את הקמח לקערה בינונית בעזרת מסננת או נפה. מוסיפים את אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים.
- שמים בקערת המערבל את השמן, הסוכר, הביצה, תמצית הווניל, קליפת הלימון ומיץ הלימון. מערבבים במהירות בינונית-גבוהה עם וו הגיטרה במשך כ-2 דקות, עד שהתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את תערובת הקמח. מערבלים כחצי דקה, רק עד שמתקבל בצק אחיד, רך למדי אך נפרד מדפנות הקערה.
- מסירים את הקערה מהמערבל ומעבירים את הבצק לשק זילוף עם פתח רחב (הבצק סמיך קצת, אך עדיין ניתן לזילוף בלחיצה חזקה).
- מזלפים בתבניות מגדלים קטנים בצורת שבלול. זורים על העוגיות סוכר ואופים 9 דקות עד שהן זהובות וסדוקות קצת. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן קצת בתבנית.
- מעבירים את העוגיות אל רשת ומניחים להן להצטנן לגמרי.
אחסנה
- העוגיות יישמרו בכלי אטום במשך כשבוע בטמפרטורת החדר.