מאפינס עסיסיים עם מרכיב מפתיע - שמן זית. אם אתם חוששים שטעמו ישתלט על שאר המרכיבים, השתמשו בשמן זית כתית מעולה מעודן, המופק מזיתים בשלים שנמסקו בסוף העונה.

מרכיבים

18 מאפינס גדולים בתבנית שקעים

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 1 כוסות (370 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (160 מ"ל) שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה בטעם מעודן
  • 1 כוס (200 מ"ל) רוויון
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס נטיפי שוקולד (רצוי כאלה שמכילים 50% מוצקי קקאו לפחות)

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את שקעי התבנית בעטרות נייר.
  2. שמים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח ומערבבים.
  3. שמים בקערת המערבל את הסוכר, השמן, הרוויון, תמצית הווניל והביצים ומערבלים במהירות בינונית 2 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים כדקה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מסירים את הקערה מהמערבל. אפשר להוסיף בשלב זה את נטיפי השוקולד לקערה, לערבב ולצקת לשקעים, או לצקת את התערובת לשקעים ולפזר על כל שקע כפית נטיפי שוקולד.
  5. אופים 15 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש עם מעט פירורים. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית. מניחים על רשת ומצננים לגמרי.

אחסון

  • המאפינס יישמרו 5 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. אפשר לעטוף אותם בפלסטיק נצמד ולהקפיא חודש. מוציאים כחצי שעה לפני ההגשה ומניחים להם להפשיר בטמפרטורת החדר.

טיפ מדידה יעיל

  • כשמתכון מכיל שמן ועוד מרכיבים רטובים, מזגו אל כוס המידה שלכם קודם את השמן וצקו אותו אל קערת הערבוב. כעת השתמשו באותה כוס לשאר המרכיבים הרטובים, שיחליקו בקלות אל הקערה.