מאגר המתכונים > תפוחי אדמה
העדפות מיוחדות: צמחוני
מטבח: אירופי
דרגת קושי: קל
- 1 ק"ג עלי תרד
- 55 גרם חמאה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל לבן
- 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
- 3 בטטות בינוניות, קלופות ופרוסות לפרוסות דקות
- 2 כפות קמח
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומשמנים תבנית מלבנית חסינת חום.
- ממיסים 15 גרם (1 כף) מהחמאה במחבת גדולה, מוסיפים את עלי התרד ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את חצי מיכל השמנת ומבשלים עוד כשתי דקות. מתבלים במלח ופלפל.
- מסירים מהכיריים, מעבירים לתבנית ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה ואת פרוסות הבטטה מעל התרד.
- ממיסים בסיר בינוני את יתרת החמאה. מוסיפים את הקמח ומחממים כדקה על אש בינונית. מוסיפים את מכל השמנת, החלב ואגוז המוסקט ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ובפלפל. יוצקים את הרוטב לתבנית ומעבירים לתנור.
- אופים כ-40 דקות, עד שהירקות מתרככים לגמרי.
כל התגובותפוסטבקיםטיפים
פתיחת כל התגובות•
מהסוף להתחלה•
הכי פופולאריות
תודה רבה.
תגובתך התקבלה, והיא תפורסם בכפוף לתנאי השימוש באתר
ולשיקולי המערכת
barak
234 (42)
this is my content