מרכיבים (6 מנות)

  • 1 ק"ג עלי תרד
  • 55 גרם חמאה
  • ‭1/2‬ כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
  • 3 בטטות בינוניות, קלופות ופרוסות לפרוסות דקות
  • 2 כפות קמח
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • ‭1/4‬ כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומשמנים תבנית מלבנית חסינת חום.
  2. ממיסים 15 גרם (1 כף) מהחמאה במחבת גדולה, מוסיפים את עלי התרד ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים.
  3. מוסיפים את חצי מיכל השמנת ומבשלים עוד כשתי דקות. מתבלים במלח ופלפל.
  4. מסירים מהכיריים, מעבירים לתבנית ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
  5. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה ואת פרוסות הבטטה מעל התרד.
  6. ממיסים בסיר בינוני את יתרת החמאה. מוסיפים את הקמח ומחממים כדקה על אש בינונית. מוסיפים את מכל השמנת, החלב ואגוז המוסקט ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ובפלפל. יוצקים את הרוטב לתבנית ומעבירים לתנור.
  7. אופים כ-40 דקות, עד שהירקות מתרככים לגמרי.