מרכיבים (8-6 מנות)

  • 1 כוס קמח אורז או קמח כוסמת (להשיג בחנויות טבע)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה טרופה
  • ‭3/4‬ כוס חלב (או חלב אורז, סויה או קוקוס)
  • 2 כפות חמאה מומסת, שמן או חמאה לטיגון

להגשה

  • אבקת סוכר, דבש או סירופ מייפל
  • פירות חתוכים

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר ומערבבים. מוסיפים את יתר המרכיבים וטורפים לבלילה חלקה.
  2. מחממים מחבת מרוחה במעט שמן או חמאה על להבה בינונית-גבוהה. כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה מצקת מהבלילה ומטגנים דקה-שתיים עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק וצדו התחתון מזהיב.
  3. הופכים את הפנקייק לעוד כדקה עד שהצד השני מזהיב.
  4. זורים אבקת סוכר ומגישים חמים עם דבש או סירופ מייפל ופירות.

טיפ להכנה עם קמח כוסמת

  • פנקייקס מקמח כוסמת מתקבלים עבים יותר מאלו המורכבים מקמח אורז. לקבלת קמח כוסמת טוחנים כוסמת יבשה במטחנת תבלינים או שמבקשים בחנות לקבל קמח טחון.