מרכיבים (2 מנות עיקריות או 4 מנות ראשונות)
- 4 נתחי פילה דג (בס, לברק, דניס, מוסר)
- מלח
- פלפל שחור
- 2 כפות אורגנו טרי, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 2 עגבניות, פרוסות דק
להגשה
- 1 כף שמן זית
- 1 כף עלי אורגנו
- מלח גס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את נתחי הפילה בתבנית כשצד העור פונה כלפי מטה. זורים עליהם מלח, פלפל ואורגנו, ומניחים מעל את פרוסות השום ופרוסות העגבנייה.
- אופים 10-8 דקות, עד שבשר הדג לבן ולא יותר (בעזרת סכין חדה בודקים בחלק העבה של הנתח אם תוכו לבן).
- מעבירים לצלחות, מטפטפים שמן זית, זורים אורגנו טרי ומעט מלח גס ומגישים.