מרכיבים (6-4 מנות)

  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים חמים
  • 2 תפוחים
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כף גדושה דבש
  • 50 גרם חמאה
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 150 גרם (בערך 1 כוס) צימוקים בהירים
  • 6-4 דובדבנים מסוכרים

אופן ההכנה

  1. מקלפים את התפוחים ומנקים אותם מגרעינים. חותכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
  2. שמים את הסוכר בסיר קטן ומחממים על אש בינונית בלי לערבב או לנער. כשהסוכר מתחיל להשחים מתחילים לערבב וממשיכים עד שמתקבל קרמל זהוב (חשוב להשגיח היטב על הסוכר במשך כל התהליך, כדי שלא יישרף).
  3. מוסיפים לסיר את המים (בזהירות, כי הקרמל יבעבע בפראות) וממשיכים לבשל תוך בחישה. בהתחלה הקרמל יתקשה, אך לאחר זמן מה ישוב להיות נוזלי.
  4. כשהקרמל הופך לחלק ואחיד מוסיפים את פרוסות התפוחים. מבשלים את התפוחים בקרמל כ-10 דקות ברתיחה עדינה, עד שהם רכים ושחומים.
  5. מסננים את פרוסות התפוחים מהנוזלים ומניחים אותם על צלחת מרופדת בנייר סופג. מכסים ושומרים בצד.
  6. מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה והדבש. כשהנוזלים מתחילים לרתוח מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החמאה. מבשלים תוך ערבוב עד שהחמאה נמסה, ומורידים מהאש.
  7. מוסיפים לסיר את קוביות השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  8. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
  9. יוצקים את תערובת השוקולד לצלוחיות אישיות או לכוסות יין רחבות. מכסים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר ל-20-15 דקות.
  10. מניחים פרוסת תפוח מקורמלת בתוך כל צלוחית שוקולד, ושמים במרכזה דובדבן מסוכר.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר