מרכיבים

  • 8-6 תפוחים
  • 500 גרם מחית תמרים מגולענים
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם אגוזי פקאן
  • 50 גרם אגוזי לוז
  • 50 גרם שקדים
  • 50 גרם פיסטוקים קלופים
  • 1 כוס סילאן
  • 150 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) חמאת בוטנים
  • 1 כפית אגוז מוסקט
  • כמה כפיות שומשום
  • דובדבנים מסוכרים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. קוטמים את חלקם העליון של התפוחים ומרוקנים את תוכנם בעזרת כף פריזאית.
  3. מרסקים לחוד במעבד מזון את האגוזים, השקדים והפיסטוקים. מעבדים במשך 20 שניות או פחות (כדאי לעבוד בפולסים) - חלק מהמרכיבים רק יתרסקו וחלק ממש ייטחנו.
  4. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. מערבלים יחד את התמרים, הסילאן, חמאת הבוטנים, האגוזים והשקדים (למיקסר עלול להיות קצת קשה, אז אפשר לעשות הפסקה לפעמים).
  5. מוסיפים את אגוז המוסקט ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
  6. ממלאים כל תפוח ב-3-2 כפות מהמילוי.
  7. מפזרים על כל תפוח שומשום ומשקעים דובדבן מסוכר במילוי.
  8. מניחים את התפוחים הממולאים בתבנית ומכסים בנייר אלומיניום.
  9. אופים 30-20 דקות.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר