מרכיבים
- 8-6 תפוחים
- 500 גרם מחית תמרים מגולענים
- 50 גרם אגוזי מלך
- 50 גרם אגוזי פקאן
- 50 גרם אגוזי לוז
- 50 גרם שקדים
- 50 גרם פיסטוקים קלופים
- 1 כוס סילאן
- 150 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) חמאת בוטנים
- 1 כפית אגוז מוסקט
- כמה כפיות שומשום
- דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- קוטמים את חלקם העליון של התפוחים ומרוקנים את תוכנם בעזרת כף פריזאית.
- מרסקים לחוד במעבד מזון את האגוזים, השקדים והפיסטוקים. מעבדים במשך 20 שניות או פחות (כדאי לעבוד בפולסים) - חלק מהמרכיבים רק יתרסקו וחלק ממש ייטחנו.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. מערבלים יחד את התמרים, הסילאן, חמאת הבוטנים, האגוזים והשקדים (למיקסר עלול להיות קצת קשה, אז אפשר לעשות הפסקה לפעמים).
- מוסיפים את אגוז המוסקט ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
- ממלאים כל תפוח ב-3-2 כפות מהמילוי.
- מפזרים על כל תפוח שומשום ומשקעים דובדבן מסוכר במילוי.
- מניחים את התפוחים הממולאים בתבנית ומכסים בנייר אלומיניום.
- אופים 30-20 דקות.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר