מרכיבים (כ-150 עוגיות)
- 1/2 6 כוסות (900 גרם) קמח
- 1/2 2 כוסות (500 גרם) סוכר
- 3 כפיות אבקת אפייה
- 1/3 1 כוס + 1 כף (140 גרם) שקדים מולבנים טחונים
- 9 ביצים
- 2 כוסות (200 גרם) שקדים מולבנים שלמים
- 3 כוסות (300 גרם) אגוזי לוז קלופים
- להברשה: 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- שמים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, השקדים הטחונים, הביצים, השקדים השלמים ואגוזי הלוז בקערת המערבל ומערבלים היטב לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל-10 חלקים ויוצרים מכל חלק גליל באורך של כ-30 ס"מ. אם רוצים, אפשר ללחוץ קצת על הגלילים כדי לקבל עוגיות מוארכות.
- מניחים בכל תבנית 5 גלילים ומברישים אותם בביצה. אופים במצב טורבו 18 דקות. אם אין בתנור מצב טורבו, אופים כל תבנית בנפרד.
- מניחים לגלילים להצטנן מעט, ובינתיים מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
- באמצעות סכין משונן, חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ.
- מסדרים את העוגיות בשכיבה בתבניות ואופים עוד 20 דקות. אם אין בתנור מצב טורבו, מחליפים בין התבניות באמצע האפייה.
- מוציאים, מצננים לגמרי ומגישים.