אין חג בלי עוגה, ואין שבת בלי חלה - אם זה המוטו שלכם, אז הספר החדש "שבתות וחגים עם מיקי שמו" (הוצאת "על השולחן") יכול לתת לכם הרבה סיבות ומתכונים לחגוג. בספר יותר מ-150 מתכונים המתאימים לשבתות ולחגים: החל בעוגות ועוגיות, דרך מאפים וקישים וכלה בחלות ולחמים.
הכנתי מתוך הספר בורקיטס במילוי גבינות - ששיגעו את בני הבית בריחות שהפיצו בזמן האפייה, ולאחר שיצאו מהתנור התגלו כטעימים במיוחד. קחו בחשבון שאם אתם מחליטים להכין אותם, תצטרכו להגיד יפה שלום לדיאטה.
עוד דברים טעימים:
מרכיבים (כ-30 בורקיטס קטנים)
- 280 גרם (2 כוסות) קמח
- 200 גרם חמאה רכה
- 250 גרם גבינה כחושה לאפייה ("כנען" או "טוב טעם") מפוררת גס
- 1/2 כפית מלח
- 125 גרם גבינה כחושה לאפייה ("כנען" או "טוב טעם") מפוררת גס
- 125 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס (אני השתמשתי בגבינה בולגרית 5%)
- מלח
- פלפל שחור
- 1 ביצה טרופה
- שומשום או קצח
אופן ההכנה
- שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מערבלים כ-2 דקות במהירות אטית-בינונית, עד לקבלת בצק אחיד (התחלתי במהירות אטית ועברתי בהדרגה לבינונית).
- עוטפים את הבצק בפלסטיק נצמד ומעבירים למקרר כשעה (כעבור שעה התקבל בצק עדין, שהיה קל ונוח לעבוד עמו).
- מחממים תנור ל-190 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מערבבים היטב את חומרי המלית בקערה. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם (קחו בחשבון שהגבינה הבולגרית מלוחה).
- מחלקים את הבצק לשניים. בזמן שעובדים עם חצי מכמות הבצק, שומרים את המחצית השנייה במקרר.
- מרדדים מחצית מהבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
- מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים היטב.
- כדאי לחזור על פעולת ההידוק פעמיים, כדי שהמלית לא תיזל החוצה בזמן האפייה.
- מניחים בתבניות, מברישים בביצים ומפזרים מעט שומשום או קצח. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית.
- אופים 20 דקות, עד להזהבה. אם אין בתנור מצב טורבו, מחליפים בין התבניות באמצע האפייה.
- מגישים חם או מאחסנים בכלי אטום במקפיא עד שבועיים. להפשרה מחממים כמה דקות ב-170 מעלות.
גיוונים
- אפשר להוסיף להוסיף למלית 1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים פרוסים לעיגולים.
- אני הוספתי למחצית מהמלית כף שמנת חמוצה ו-3 עלי מנגולד חלוטים וקצוצים.
- ענת לבל כותבת את הבלוג טעימונת - הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת