אין חג בלי עוגה, ואין שבת בלי חלה - אם זה המוטו שלכם, אז הספר החדש "שבתות וחגים עם מיקי שמו" (הוצאת "על השולחן") יכול לתת לכם הרבה סיבות ומתכונים לחגוג. בספר יותר מ-150 מתכונים המתאימים לשבתות ולחגים: החל בעוגות ועוגיות, דרך מאפים וקישים וכלה בחלות ולחמים.

הכנתי מתוך הספר בורקיטס במילוי גבינות - ששיגעו את בני הבית בריחות שהפיצו בזמן האפייה, ולאחר שיצאו מהתנור התגלו כטעימים במיוחד. קחו בחשבון שאם אתם מחליטים להכין אותם, תצטרכו להגיד יפה שלום לדיאטה.

עוד דברים טעימים:

מרכיבים (כ-30 בורקיטס קטנים)

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 250 גרם גבינה כחושה לאפייה ("כנען" או "טוב טעם") מפוררת גס
  • 1/2 כפית מלח

למלית
  • 125 גרם גבינה כחושה לאפייה ("כנען" או "טוב טעם") מפוררת גס
  • 125 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס (אני השתמשתי בגבינה בולגרית 5%)
  • מלח
  • פלפל שחור

לציפוי
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום או קצח

אופן ההכנה

  1. שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מערבלים כ-2 דקות במהירות אטית-בינונית, עד לקבלת בצק אחיד (התחלתי במהירות אטית ועברתי בהדרגה לבינונית).
  2. עוטפים את הבצק בפלסטיק נצמד ומעבירים למקרר כשעה (כעבור שעה התקבל בצק עדין, שהיה קל ונוח לעבוד עמו).
  3. מחממים תנור ל-190 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  4. מערבבים היטב את חומרי המלית בקערה. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם (קחו בחשבון שהגבינה הבולגרית מלוחה).
  5. מחלקים את הבצק לשניים. בזמן שעובדים עם חצי מכמות הבצק, שומרים את המחצית השנייה במקרר.
  6. מרדדים מחצית מהבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
  7. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים היטב.
  8. כדאי לחזור על פעולת ההידוק פעמיים, כדי שהמלית לא תיזל החוצה בזמן האפייה.
  9. מניחים בתבניות, מברישים בביצים ומפזרים מעט שומשום או קצח. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית.
  10. אופים 20 דקות, עד להזהבה. אם אין בתנור מצב טורבו, מחליפים בין התבניות באמצע האפייה.
  11. מגישים חם או מאחסנים בכלי אטום במקפיא עד שבועיים. להפשרה מחממים כמה דקות ב-170 מעלות.

גיוונים

  • אפשר להוסיף להוסיף למלית 1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים פרוסים לעיגולים.
  • אני הוספתי למחצית מהמלית כף שמנת חמוצה ו-3 עלי מנגולד חלוטים וקצוצים.