מרכיבים (כ-6 מנות)
כ-1/2 חבילת בצק פילו
- מעט שמן, חמאה או מרגרינה מומסת, להברשת הבצק
- 2-1 בננות פרוסות
- 100 גרם צימוקים
- 100 גרם אגוזים קצוצים גס
- שמן לטיגון עמוק
- סירופ מייפל
אופן ההכנה
- מברישים את בצק הפילו בחמאה.
- גוזרים את הבצק עם מספריים לריבועים בגודל של כ-20X20 ס"מ.
- מניחים 3-2 ריבועים זה על גבי זה.
- מניחים לאורך אחת מצלעות הריבוע פרוסות בננה, צימוקים ואגוזים. משאירים מעט רווח משולי הבצק.
- מגלגלים לרולדה לא הדוקה ומקפלים את קצוות הבצק מתחת לרולדה.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הריבועים.
- מטגנים כמה שניות בשמן עמוק.
- מגישים עם סירופ מייפל.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר