מרכיבים (כ-6 מנות)

כ-1/2 חבילת בצק פילו

  • מעט שמן, חמאה או מרגרינה מומסת, להברשת הבצק
  • 2-1 בננות פרוסות
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם אגוזים קצוצים גס
  • שמן לטיגון עמוק
  • סירופ מייפל

אופן ההכנה

  1. מברישים את בצק הפילו בחמאה.
  2. גוזרים את הבצק עם מספריים לריבועים בגודל של כ-20X20 ס"מ.
  3. מניחים 3-2 ריבועים זה על גבי זה.
  4. מניחים לאורך אחת מצלעות הריבוע פרוסות בננה, צימוקים ואגוזים. משאירים מעט רווח משולי הבצק.
  5. מגלגלים לרולדה לא הדוקה ומקפלים את קצוות הבצק מתחת לרולדה.
  6. חוזרים על הפעולה עם שאר הריבועים.
  7. מטגנים כמה שניות בשמן עמוק.
  8. מגישים עם סירופ מייפל.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר