אפשר וכדאי להתחיל בהכנה יום לפני הצלייה.
מרכיבים (6 מנות)
- 1 כוס שמן זית
- 16 תפוחי אדמה בינוניים, עדיף מזן דזירה, שטופים היטב ומיובשים
- 2 כפות מלח עשבים
- 2 כפות תערובת תבלינים לעוף בגריל
אופן ההכנה
יום לפני הארוחה- מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. מושחים את הנייר ב-1/2 כוס מהשמן ומפזרים עליו את התבלינים בשכבה אחידה. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, מניחים על קרש חיתוך וחותכים כל מחצית לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ - אך לא עד הסוף, כך שהן לא יופרדו. מסדרים בתבנית בשכבה אחידה, כשהצד עם הקליפה פונה כלפי מעלה.
- יוצקים את השמן הנותר על תפוחי האדמה. מכסים היטב ומאחסנים במקרר.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- אופים את תפוחי האדמה כ-35 דקות, עד שהם אפויים לגמרי וצלויים היטב. מגישים מיד.