מנה טרייה ומרעננת, ללא בישול כלל. הדג עובר כבישה מהירה במיץ הלימון, והפטריות נותרות נאות.
מרכיבים (6 מנות)
- 12 פטריות שמפיניון בקוטר של כ־5 ס"מ
- 300 גרם פילה סלמון, ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות מלבניות בגודל 1/2 ס"מ על 1 ס"מ.
- 3 כפות שמן זית
- 2 גבעולי שמיר טריים
- 3 גבעולי פטרוזיליה טריים
- 1/2 כפית עלי טימין
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית סוכר
- טיפות אחדות של רוטב טבסקו, לפי הטעם
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
- מנתקים מהפטריות את הרגליים בלי לשבור את הכיפה. מסדרים את הכיפות על מגש ואת הרגליים קוצצים ומניחים בקערה.
- מוסיפים את קוביות הדג לקערה יחד עם שאר המרכיבים, למעט מיץ הלימון, ומערבבים. מאחסנים מכוסה במקרר.
- 15 דקות לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומשהים. בתהליך הכבישה הדג משנה את צבעו.
- ממלאים את הפטריות במלית הדג ומגישים 2 פטריות ממולאות לכל סועד.
איך מכינים מראש?
- יום לפני ההגשה מכינים את המנה עד סוף סעיף 2. לפני ההגשה ממשיכים מסעיף 3.