מנה טרייה ומרעננת, ללא בישול כלל. הדג עובר כבישה מהירה במיץ הלימון, והפטריות נותרות נאות.

מרכיבים (6 מנות)

  • 12 פטריות שמפיניון בקוטר של כ־5 ס"מ
  • 300 גרם פילה סלמון, ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות מלבניות בגודל 1/2 ס"מ על 1 ס"מ.
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 גבעולי שמיר טריים
  • 3 גבעולי פטרוזיליה טריים
  • 1/2 כפית עלי טימין
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כפית סוכר
  • טיפות אחדות של רוטב טבסקו, לפי הטעם
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי

אופן ההכנה

  1. מנתקים מהפטריות את הרגליים בלי לשבור את הכיפה. מסדרים את הכיפות על מגש ואת הרגליים קוצצים ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים את קוביות הדג לקערה יחד עם שאר המרכיבים, למעט מיץ הלימון, ומערבבים. מאחסנים מכוסה במקרר.
  3. 15 דקות לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומשהים. בתהליך הכבישה הדג משנה את צבעו.
  4. ממלאים את הפטריות במלית הדג ומגישים 2 פטריות ממולאות לכל סועד.

איך מכינים מראש?

  • יום לפני ההגשה מכינים את המנה עד סוף סעיף 2. לפני ההגשה ממשיכים מסעיף 3.