אפשר להכין את הקרוקטים עד יומיים לפני הארוחה, ולטגן אותם לפני ההגשה.
מרכיבים (כ-20 יחידות)
- 1 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים
 - 2 חלמונים
 - 2 כפות שמן זית או מרגרינה או חמאה
 - קורט מלח
 - קורט אגוז מוסקט טחון
 - 3 ביצים טרופות
 - 1 כוס קמח
 - 2 כוסות פירורי לחם
 - שמן לטיגון עמוק
 
אופן ההכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בשלמותם במים רותחים עד שהם רכים (חשוב לבשל אותם בשלמותם, כי כך הם סופגים פחות מים).
 - כשתפוחי האדמה עדיין חמים מועכים אותם למחית. מוסיפים את החלמונים, החמאה (או המרגרינה), המלח ואגוז המוסקט. מניחים למחית להתקרר מעט.
 - באמצעות כפות הידיים יוצרים מהמחית כדורים בגודל של פינג פונג.
 - מצפים את הכדורים כמו שניצל: תחילה טובלים בקמח, לאחר מכן בביצה טרופה ולבסוף בפירורי לחם.
 - שומרים במקרר בקופסה אטומה עד לטיגון.
 - מטגנים את הקרוקטים בשמן עמוק בטמפרטורה של 180 מעלות, עד שהם משחימים. מגישים מיד. לחלופין, אפשר לאפות את הקרוקטים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהם משחימים (לפני האפייה, רצוי לרסס אותם במעט שמן קנולה).
 
- מיכאל כ"ץ הוא השף הראשי של קבוצת "אדום"