אפשר להכין את הקרוקטים עד יומיים לפני הארוחה, ולטגן אותם לפני ההגשה.
מרכיבים (כ-20 יחידות)
- 1 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים
- 2 חלמונים
- 2 כפות שמן זית או מרגרינה או חמאה
- קורט מלח
- קורט אגוז מוסקט טחון
- 3 ביצים טרופות
- 1 כוס קמח
- 2 כוסות פירורי לחם
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בשלמותם במים רותחים עד שהם רכים (חשוב לבשל אותם בשלמותם, כי כך הם סופגים פחות מים).
- כשתפוחי האדמה עדיין חמים מועכים אותם למחית. מוסיפים את החלמונים, החמאה (או המרגרינה), המלח ואגוז המוסקט. מניחים למחית להתקרר מעט.
- באמצעות כפות הידיים יוצרים מהמחית כדורים בגודל של פינג פונג.
- מצפים את הכדורים כמו שניצל: תחילה טובלים בקמח, לאחר מכן בביצה טרופה ולבסוף בפירורי לחם.
- שומרים במקרר בקופסה אטומה עד לטיגון.
- מטגנים את הקרוקטים בשמן עמוק בטמפרטורה של 180 מעלות, עד שהם משחימים. מגישים מיד. לחלופין, אפשר לאפות את הקרוקטים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהם משחימים (לפני האפייה, רצוי לרסס אותם במעט שמן קנולה).
- מיכאל כ"ץ הוא השף הראשי של קבוצת "אדום"