אפשר להכין את הקרוקטים עד יומיים לפני הארוחה, ולטגן אותם לפני ההגשה.

מרכיבים (כ-20 יחידות)

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמן זית או מרגרינה או חמאה
  • קורט מלח
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • 3 ביצים טרופות
  • 1 כוס קמח
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בשלמותם במים רותחים עד שהם רכים (חשוב לבשל אותם בשלמותם, כי כך הם סופגים פחות מים).
  2. כשתפוחי האדמה עדיין חמים מועכים אותם למחית. מוסיפים את החלמונים, החמאה (או המרגרינה), המלח ואגוז המוסקט. מניחים למחית להתקרר מעט.
  3. באמצעות כפות הידיים יוצרים מהמחית כדורים בגודל של פינג פונג.
  4. מצפים את הכדורים כמו שניצל: תחילה טובלים בקמח, לאחר מכן בביצה טרופה ולבסוף בפירורי לחם.
  5. שומרים במקרר בקופסה אטומה עד לטיגון.
  6. מטגנים את הקרוקטים בשמן עמוק בטמפרטורה של 180 מעלות, עד שהם משחימים. מגישים מיד. לחלופין, אפשר לאפות את הקרוקטים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהם משחימים (לפני האפייה, רצוי לרסס אותם במעט שמן קנולה).

  • מיכאל כ"ץ הוא השף הראשי של קבוצת "אדום"