מרכיבים (4 מנות)

  • 1 ק"ג עגבניות
  • 250 גרם (כ-1/2 1 כוסות) בצל קצוץ
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 100 מ"ל (מעט פחות מ-1/2 כוס) חומץ בלסמי
  • כף טימין קצוץ
  • ציר עוף או מים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים קלות את תבנית התנור.
  2. מסדרים את העגבניות בתבנית וצולים אותן עד שקליפתן משחימה. הופכים באמצעות מלקחיים וממשיכים בצלייה עד שגם הקליפה בצדן השני משחימה.
  3. מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא משחים. מוסיפים את השום, זרעי הכוסברה, החומץ והטימין. מבשלים ללא מכסה על אש בינונית עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.
  4. קוצצים את העגבניות הקלויות ומוסיפים לסיר.
  5. מוסיפים ציר (או מים) עד לגובה של 5 ס"מ מעל תוכן הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית כ-1/2 שעה. בתום הבישול מתבלים במלח ובפלפל.

גיוון

  • אפשר להוסיף למרק 1/2 כוס שמנת מתוקה 2 דקות לפני תום הבישול.

  • מיכאל כ"ץ הוא השף הראשי של קבוצת "אדום"