באדיבות מיכאל כ"ץ, השף הראשי של קבוצת "אדום".
מרכיבים (4 מנות)
- 400 גרם פילה דג מוסר חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ (אפשר להשתמש גם בדג אחר: אמנון, בורי, דניס או פרידה)
- כ-1/2 1 כוסות מיץ לימון (המיץ צריך להספיק לכיסוי הדג בכלי שבו הוא יושרה)
- 1/2 כפית מלח גס
- 200 גרם (כ-2 כוסות) אבטיח חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 200 גרם מנגו חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ (כ-1/2 מנגו גדול או 1 קטן שלם)
- 100 גרם (1/2 כוס) בצל אדום קצוץ דק
- 1 כף עירית קצוצה
- 5 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מערבבים את הדג, מיץ הלימון והמלח הגס. מכסים ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות (לאחר הכבישה, הדג יישמר בלי בעיה במקרר גם יומיים).
- לפני ההגשה מערבבים את הדג עם שאר המרכיבים, מתקנים תיבול ומצננים כ-30 דקות.
- אפשר להוסיף לסביצ'ה קוביות גבינת פטה.
- אפשר להחליף את האבטיח והמנגו בכל פרי רך שרוצים.