באדיבות אורי שפט מ"מאפיית לחמים" בתל אביב.

מרכיבים

2 עוגות בשתי תבניות באורך 25 ס"מ; או 10 עוגות אישיות בתבניות שקעים, אפשר מסולסלות, בקוטר 6 ס"מ

  • 4 ביצים (200 גרם)
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס (360 גרם) דבש
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
  • 1 שקיק תה
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • 1 כפית (5 גרם) סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית ציפורן טחון
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 3/4 כוס (80 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
  • לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. שמים בקערת המערבל את הביצים, הסוכר, הדבש והשמן ומקציפים לבלילה בהירה ותפוחה.
  3. מכינים תה מכוס המים הרותחים ושקיק התה. מצננים קצת.
  4. מערבבים בקערה את הקמח, הסודה לשתייה, הקינמון, הציפורן וההל, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ואת התה לסירוגין לבלילת הביצים, בכמה פעמים, כשאחרי כל הוספה מערבבים מעט. מערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה וללא גושים.
  5. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים שוב לקבלת עיסה אחידה.
  6. יוצקים את העיסה לתבניות ואופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
  7. מצננים ובוזקים על העוגות אבקת סוכר. אפשר לקשט אותן באגוזים קצוצים ובפרוסות תפוח.

גיוון

  • אפשר להוסיף לעוגה, יחד עם האגוזים הקצוצים, גם תפוח מגורר או חתוך לקוביות.

חוקי הזהב להצלחה של העוגה

  1. התבלינים - הם שגורמים לה להיות מבושמת וריחנית. הקפידו על טריותם.
  2. הדבש – הוא משמש מעין חומר משמר שאינו מתגבש באפייה, כך שהעוגה לחה ועסיסית.
  3. ההשהיה - העוגה משתבחת לאחר יום-יומיים ושומרת על לחות לאורך זמן.