מרכיבים

  • 300 גרם אינטיאס טרי חתוך לקוביות קטנות (ללא העור)
  • 2 כוסות חומוס מושרים במים ללילה אחד
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס כוסברה טריה
  • 2 שיני שום קלופות
  • 1/4 כפית כמון
  • שמן עמוק לטיגון

ליוגורט
  • 1 גביע יוגורט
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ
  • 1 עגבנייה קלופה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בצל עלי פטרוזילה קצוצים
  • 1 טורטיה

אופן ההכנה

  1. מסננים את החומוס מהמים, מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את השום והכוסברה וטוחנים טחינה קצרה.
  2. מעבירים לקערה, מוסיפים את אבקת האפייה, הכמון ומלח, מערבבים היטב ומוסיפים את קוביות הדגים.
  3. מניחים להתקרר לשעה, יוצרים כדורים ומטגנים בשמן עמוק.
  4. מערבבים את כל חומרי היוגורט.
  5. מחממים מחבת פסים ומטגנים את הטורטייה עד שהיא תהפוך להיות פריכה.
  6. מניחים את הטורטייה על צלחת, יוצקים יוגורט, מניחים מעל את כדורי הפלאפל ומקשטים בגרגר נחלים וסומק.