מרכיבים
- 300 גרם אינטיאס טרי חתוך לקוביות קטנות (ללא העור)
- 2 כוסות חומוס מושרים במים ללילה אחד
- 1/4 כפית אבקת אפיה
- 1 כוס כוסברה טריה
- 2 שיני שום קלופות
- 1/4 כפית כמון
- שמן עמוק לטיגון
- 1 גביע יוגורט
- 2 כפות לימון כבוש קצוץ
- 1 עגבנייה קלופה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 בצל עלי פטרוזילה קצוצים
- 1 טורטיה
אופן ההכנה
- מסננים את החומוס מהמים, מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את השום והכוסברה וטוחנים טחינה קצרה.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את אבקת האפייה, הכמון ומלח, מערבבים היטב ומוסיפים את קוביות הדגים.
- מניחים להתקרר לשעה, יוצרים כדורים ומטגנים בשמן עמוק.
- מערבבים את כל חומרי היוגורט.
- מחממים מחבת פסים ומטגנים את הטורטייה עד שהיא תהפוך להיות פריכה.
- מניחים את הטורטייה על צלחת, יוצקים יוגורט, מניחים מעל את כדורי הפלאפל ומקשטים בגרגר נחלים וסומק.