מרכיבים
לתערובת הסובין
- 50 גרם סובין חיטה
- 120 מ”ל מים פושרים
- 1כף מלח
- תערובת סובין מוכנה
- 300 מ"ל חלב
- 1 כפית סוכר
- 25 גרם שמרים טריים
- 1/2 שקית משפר אפייה של שמרית
- 250 גרם קמח מלא
- 250 גרם קמח לבן
- 5 גרם קימל טחון
- סובין, שומשום, שיבולת שועל, זרעי פשתן
אופן ההכנה
- מערבבים סובין חיטה, מים ומלח בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים מחוץ למקרר ללילה.
- למחרת מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים כ-12 דקות במהירות איטית-בינונית.
- מכסים במגבת לחה. מתפיחים כחצי שעה בקיץ או כ-45 דקות בחורף.
- מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו בכפות הידיים על מנת להוריד ממנו נפח ולהוציא אוויר. מחלקים ל-15 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 8 ס”מ ומכסים במגבת לחה. מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- מברישים את הלחמניות במעט מים ומפזרים מעל סובין, שומשום, שיבולת שועל או זרעי פשתן.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות, עד להזהבה. מציצים ומוודאים שהן זהובות גם בתחתית.
- מגישים או שומרים במקפיא עד 3 שבועות. להפשרה מחממים כמה דקות ב-170 מעלות.