מרכיבים (4 מנות)
- 4 בטטות בינוניות בקליפתן
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
לרוטב
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 כפות חומץ
- 1 שן שום, קלופה וכתושה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות שמיר קצוץ דק
- 2 כפות נענע קצוצה דק
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
- 1 כף צלפים קצוצים
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערית (מוסיפים במלח בזהירות, כי הצלפים מלוחים) ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שוטפים את הבטטות ומשפשפים את הקליפה. חוצים אותן לאורך ומניחים בתבנית. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות, עד שהן רכות אך עדיין מוצקות. מסירים את האלומיניום ואופים עוד 10 דקות עד שפני הבטטות מזהיבים.
- מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים כף מהרוטב על כל מחצית בטטה. מגישים.