מרכיבים (4 מנות)

  • 4 בטטות בינוניות בקליפתן
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 כפות חומץ
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות שמיר קצוץ דק
  • 2 כפות נענע קצוצה דק
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 כף צלפים קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערית (מוסיפים במלח בזהירות, כי הצלפים מלוחים) ומערבבים.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. שוטפים את הבטטות ומשפשפים את הקליפה. חוצים אותן לאורך ומניחים בתבנית. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות, עד שהן רכות אך עדיין מוצקות. מסירים את האלומיניום ואופים עוד 10 דקות עד שפני הבטטות מזהיבים.
  4. מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים כף מהרוטב על כל מחצית בטטה. מגישים.