בעיני, הרימון מסמל יותר מכל דבר אחר את ראש השנה (יחד עם הדבש והתפוח) - וכשאני מסדרת על שולחן החג את לחמניות הרימון, לא צריך עוד הרבה כדי להתרגש מהאווירה.

בשנה שעברה, בבוקר של ערב ראש השנה, שלחתי את הילדים לפנק את השכנים בסלסילות מלאות בלחמניות רימון, צנצנות ריבת סלק (כן!) ואיגרות מקושטות שהם הכינו. מעולם לא נדע מי היה יותר שמח: השכנים, הילדים או אני.

שימו לב: מכינים את הבצק יום לפני האפייה.

מרכיבים

כ-30 לחמניות קטנות

  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 3/4 כוס (200 מ"ל) מים
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן סויה או קנולה
  • מעט שמן זית לשימון הבצק
  • לציפוי: ביצה טרופה ומעט זרעי פרג שלמים או טחונים

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הקמח עם השמרים, המלח והסוכר. מצרפים את המים, הביצה והשמן ולשים 10 דקות.
  2. מעבירים לקערה נקייה ומשמנים את פני הבצק במעט שמן זית. מכסים בפלסטיק נצמד ושומרים במקרר לילה שלם.
  3. למחרת מחלקים את הבצק לשני חלקים ביחס של 80/20. החלק הגדול ישמש לעיצוב גוף הרימונים והקטן - לכתרים.
  4. את החלק הקטן עוטפים היטב ומחזירים למקרר לשימוש מאוחר יותר.
  5. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  6. מחלקים את הבצק שנשאר בחוץ ל-30 פיסות שוות בגודלן. מעבדים אותן לכדורים, ומסדרים בתבניות כשה"תפר" פונה כלפי מטה.
  7. מתפיחים כשעה, עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
  8. מברישים את הכדורים בביצה ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
  9. מוציאים מהמקרר את הבצק הנותר. מחלקים אותו ל-30 פיסות ומעבדים כל אחת מהן לכדור קטן. מברישים אותם בביצה גם מלמטה ומניחים אותם על הכדורים הגדולים, במרכז.
  10. בעזרת מספריים חותכים את הכדורים הקטנים במרכז לשניים, ושוב לשניים בהצלבה. פותחים מעט את החתך שנוצר עם האצבעות, מברישים בביצה ומפזרים במרכז מעט זרעי פרג.
  11. אופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

איך מכינים מראש?

  • אופים את הלחמניות רק 3/4 מזמן האפייה המומלץ, מצננים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים. לפני ההגשה מפשירים אותן בטמפרטורת החדר ולאחר מכן אופים 15-10 דקות, עד להשלמת האפייה, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

  • מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים