מתכון של סוניה ליפישיץ מצפת.

מרכיבים (כ-10 מנות)

  • 6-5 שניצלים מחזה עוף, משוטחים דק-דק וחצויים לשתי רצועות
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 כוס רוטב אלף האיים

למילוי

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4 כפות שמן לטיגון הבצל
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 ביצה
  • 1 כוס (50 גרם) פטרוזיליה או שמיר, קצוצים דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 50 גרם צנוברים קלויים קלות במחבת ללא שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית שטוחה בהרט

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. יוצקים את הביצים הטרופות לצלחת שטוחה.
  3. טובלים את רצועות חזה העוף בביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם. מניחים את הרצועות על משטח העבודה. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה. מוסיפים לו את שאר מרכיבי המילוי ולשים היטב יחד.
  4. קורצים אגרוף מלא מתערובת הבשר, מהדקים בתוך כף היד ומניחים על כל רצועת חזה עוף. מגלגלים לגלילה.
  5. מניחים את הגלילות בתבנית ומכסים בנייר אלומיניום.
  6. אופים 25 דקות.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את נייר הכסף ויוצקים את רוטב אלף האיים על הגלילות.
  8. מחזירים לתנור ואופים 10 דקות נוספות.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר