שמים בסיר קטן את העדשים, המים, הכמון והפלפל הירוק הקצוץ.
מביאים לרתיחה, ואז מקטינים את הלהבה ומבשלים עד שכמעט כל הנוזלים נספגים בעדשים והן מתרככות (כ-15 דקות).
מסננים את העדשים ונותנים להן להצטנן לטמפרטורת החדר במשך כ-20 דקות.
למי שיש מעבד מזון: שמים במעבד את העדשים, השום הכתוש והטחינה וטוחנים בפולסים עד שמתקבל המרקם הרצוי. למי שידו משיגה אך ורק מיקסר יד: שמים את המרכיבים בקערה עמוקה ומערבלים עד שמתקבל המרקם הרצוי. בכל מקרה, בשתי שיטות ההכנה מוסיפים בהדרגה תוך כדי עיבוד את מיץ הלימון, המלח ושמן הזית. מומלץ לעצור מדי פעם ולטעום, כדי לדעת אם כבר יש מספיק מלח ולימון.
זהו, מוכן לאכילה. חומוס העדשים יחזיק מעמד כשבוע במקרר.