המבורגר ביתי הוא מסוג המנות שאינן מצריכות שכנוע - ואפילו לא שוחד בצורת קינוח או הפתעה – כשרוצים להגיש אותן לילדים. והבונוס הוא שיחד עם הקציצה העסיסית והלחמנייה האוורירית (שקניתי לבד!) הם אוכלים גם ירקות טריים, כמו מלפפון, עגבנייה וטבעות של בצל טרי.

סוד ההצלחה של המבורגר הוא די פשוט: בשר טוב - או במילים אחרות, קצב טוב. כדאי להצטייד גם ברינג - טבעת מתכת, שמאפשרת לעצב את כל ההמבורגרים באופן אחיד ולגרום להם להיראות כמו המבורגרים מקצועיים של מסעדה (הטבעות נמכרות בחנויות בישול ואפייה).

מרכיבים (5-4 המבורגרים)

  • 500 גרם בשר בקר טחון (אני משתמשת בצלעות)
  • 1/2 בצל בינוני
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה
  • 1/4 כפית קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לשימון המחבת

אופן ההכנה

  1. מגרדים את הבצל בפומפייה דקה.
  2. שמים את הבשר בקערה ומוסיפים לו הבצל, יחד עם הנוזלים שניגרו ממנו.
  3. מוסיפים את התבלינים ולשים היטב עם הידיים במשך כחצי דקה (הלישה תמנע מהקציצה המוכנה להתפרק).
  4. יוצרים מהתערובת 5-4 קציצות בגודל אחיד. מניחים במקרר לשעה, להתייצבות.
  5. משמנים קלות מחבת גריל (פסים) ומחממים אותה היטב.
  6. כשהמחבת לוהטת שמים בה את ההמבורגרים. צולים כמה דקות מכל צד (הופכים באמצעות תרווד כשהשוליים נראים מוכנים וצבעם משתנה). במידת הצורך, ולפי דרגת העשייה הרצויה, אפשר להנמיך את הלהבה ולהפוך את ההמבורגר שוב. זמן ההכנה משתנה בהתאם למחבת ולכיריים – אצלי יש לצלות את ההמבורגר כ-4 דקות מכל צד כדי שיהיה מדיום, וכ-5 דקות כדי שיהיה מדיום-וול.
  7. מגישים מיד בתוך לחמניית המבורגר לצד ירקות (מלפפון טרי, מלפפון חמוץ, עגבנייה, עלי חסה, טבעות בצל, פטריות ועוד תוספות אהובות) - ולא שוכחים את הקטשופ.