מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

המרכיבים

לתערובת הפופקורן

  • 200 גרם גרעיני תירס לפופקורן
  • 1/4 כוס שמן

לקרמל

  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס דחוסה סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס דבש
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 500 גרם פיסטוקים טחונים

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את גרעיני התירס. מכסים את הסיר ומחכים שקולות הפיצוץ ייפסקו.
  2. מחממים תנור ל-120 מעלות (רצוי טורבו). מכינים 2 תבניות תנור מרופדות נייר אפייה.
  3. שמים בקערה הכי גדולה שיש את הפופקורן.
  4. בסיר גדול (חשוב שיהיה גדול כי התערובת תופחת בסיום התהליך) שמים חמאה, סוכר, סוכר חום, דבש, לימון, מלח ותמצית וניל ומחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה לגמרי בלי גרגירי סוכר.
  5. מגבירים ללהבה גבוהה ומבשלים 8 דקות בדיוק (אם יש מדחום סוכר – 148 מעלות).
  6. מסירים מהאש ומוסיפים סודה לשתייה בזהירות! התערובת תבעבע בטירוף וכמעט תגלוש (לכן חשוב סיר גדול) – מערבבים עד שהבעבוע נרגע.
  7. יוצקים את הקרמל הרותח על הפופקורן ומערבבים בזהירות בעזרת שתי כפות עץ גדולות לציפוי כל הפופקורן בקרמל.מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים מעל ומערבבים טוב טוב על מנת שכל הפיסטוקים ידבקו ויצפו את הפופקורן בצורה אחידה.
  8. לאחר מכן מפזרים את התערובת על שתי התבניות ומייבשים בתנור בחום של 120 מעלות במשך שעה.
  9. מצננים ומפרידים בידיים אם מתגבשים גושי פופקורן. מגישים בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום עד 5 ימים.