מתכון של מיקי רבינוביץ' מעפולה.
מרכיבים
- קליפות אבטיח חתוכות עם קצת מהחלק האדום
 - גבעולי סלרי עם העלים
 - שיניים קלופות מראש שום שלם
 - מים
 - מלח
 
אופן ההכנה
- בצנצנת גדולה שניתן לאטום אותה מסדרים את קליפות האבטיח, הסלרי ושיני השום.
 - מכינים מי מלח ביחס של 1 כף מלח על כל כוס מים, וממלאים אתם את הצנצנת.
 - סוגרים את הצנצנת היטב ומחכים לפחות יום-יומיים לפני שאוכלים.
 
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר