מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

המרכיבים

  • 1/2 ק"ג בצק עלים

לבצלים

  • 10 בצלים בינוניים
  • 60 גרם חמאה
  • 1 כף פרחי טימין
  • 1 כף מרווה קצוצה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 100 גרם גבינת קממבר

אופן ההכנה

  1. קולפים את הבצלים וחותכים לטבעות עבות.
  2. מסדרים את הבצלים במחבת עבה ורחבה בצפיפות ומניחים על להבה גבוהה. מוסיפים חמאה. מטגנים את הבצלים בחמאה כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את התבלינים והסוכר. ממשיכים לטגן את הבצלים ומוסיפים את החומץ.
  4. מכסים את הבצלים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור ל-180 מעלות למשך 30 דקות.
  5. מוציאים את המחבת מהתנור ומסירים את נייר הכסף.
  6. מכסים את התבנית בבצק עלים מרודד. דוקרים את הבצק במזלג ומכניסים לחצי שעה נוספת. מוציאים מהתנור והופכים את התבנית על גבי צלחת הגשה. מפזרים גבינת קממבר ומגישים.