מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
המרכיבים
- 1/2 ק"ג בצק עלים
לבצלים
- 10 בצלים בינוניים
- 60 גרם חמאה
- 1 כף פרחי טימין
- 1 כף מרווה קצוצה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 100 גרם גבינת קממבר
אופן ההכנה
- קולפים את הבצלים וחותכים לטבעות עבות.
- מסדרים את הבצלים במחבת עבה ורחבה בצפיפות ומניחים על להבה גבוהה. מוסיפים חמאה. מטגנים את הבצלים בחמאה כ-5 דקות.
- מוסיפים את התבלינים והסוכר. ממשיכים לטגן את הבצלים ומוסיפים את החומץ.
- מכסים את הבצלים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור ל-180 מעלות למשך 30 דקות.
- מוציאים את המחבת מהתנור ומסירים את נייר הכסף.
- מכסים את התבנית בבצק עלים מרודד. דוקרים את הבצק במזלג ומכניסים לחצי שעה נוספת. מוציאים מהתנור והופכים את התבנית על גבי צלחת הגשה. מפזרים גבינת קממבר ומגישים.