האב הרוחני של הסלט הזה הוא סלט הניסואז, שבאופן מסורתי נהוג להכינו עם תפוחי אדמה. מתברר שגם עם פסטה הוא טעים מאוד - ופחות כבד.

מרכיבים

  • 500 גרם פסטה קצרה
  • מים לבישול
  • מעט שמן זית
  • 500 גרם שעועית ירוקה, מבושלת
  • 1 קופסה של שימורי טונה
  • 6-4 מלפפונים חמוצים
  • אפשרות: חסה, 2 עגבניות חתוכות גס

לרוטב
  • 8 כפות שמן זית
  • 4 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כפית חרדל
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח
  • פלפל שחור

לקישוט
  • 2 כפות זיתים שחורים, מגולענים
  • 4 ביצים קשות
  • 4 רצועות פילה אנשובי (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים את הפסטה מהמים, מחזירים לסיר ויוצקים עליה 3-2 כפות שמן זית. מנערים היטב עד שהשמן מצפה היטב את הפסטה. שומרים בקירור עד לשימוש.

2. מכינים את הסלט: מערבבים בקערת סלט גדולה את השעועית הירוקה, הטונה, המלפפונים החמוצים, החסה והעגבניות.

3. יוצקים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

4. יוצקים כמחצית מהרוטב לקערה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים בעדינות.

5. יוצקים מעל את שאר הרוטב ומקשטים מעל בביצים הקשות, בזיתים ובאנשובי. מגישים מיד.

גיוון

  • במקום עם טונה, אפשר להכין את הסלט עם חזה עוף או הודו מבושל, מקורר וחתוך לקוביות.