מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

המרכיבים

  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כף (15 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 70 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 3 כפות דבש
  • קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
  • 1 מכל (250 מ"ל) גבינת ריקוטה טרייה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • עלים מענף טימין
  • 1/2 כוס תערובת פירות יער

להגשה

  • קוביות חמאה מלוחה
  • דבש או סירופ מייפל

אופן ההכנה

  1. מנפים דרך מסננת, לתוך קערה, את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים קלות, בכמה תנועות קצרות.
  2. ממיסים את החמאה בקערה בינונית במיקרוגל . מצננים כמה שניות. טורפים את הביצים במזלג, זו אחר זו, לתוך החמאה החמה. מוסיפים את הדבש, קליפת התפוז, גבינת הריקוטה, תמצית הווניל והחלב וטורפים קלות בלבד במטרפה ידנית.
  3. מקפלים פנימה את האוכמניות והטימין.
  4. יוצקים את בלילת הביצים והריקוטה לתערובת הקמח ומערבבים במטרפה, במספר תנועות קצרות ויעילות. גם אם רואים קצת גושי קמח – לא נורא, בקרוב הכול ייספג.
  5. מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית-גבוהה (אפשר לשמן בחמאה קלות בלבד, או לא לשמן בכלל, אלא אם משתמשים במחבת ללא ציפוי טפלון). יוצקים כחצי מצקת מהבלילה למחבת החמה, ומטים קצת לצדדים, כדי שתתפזר במחבת באופן שווה, ויתקבל פנקייק אחד גדול.
  6. כעבור דקה-שתיים, או כאשר מופיעות על הפנקייק בועות הופכים אותו ומטגנים עוד 30 שניות. מוציאים. ממשיכים לטגן כך באותו אופן את שאר הבלילה.
  7. מגישים עם קוביית חמאה, פירות יער וסירופ מייפל או דבש.