מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
המרכיבים
- 200 גרם פילה בקר
- 3 אפרסקים חצויים ללא גלעין
- 30 מ"ל יין לבן
- 1 כף סוכר חום בהיר
- 5 כפות חומץ בלסמי איכותי מיושן
- אגוזי מלך
- 20 עלי כוסברה
- 2 ענפי בצל ירוק
- מלח גס
- גרגירי פלפל שחור
אופן ההכנה
- בעזרת סכין חדה פורסים את הבשר לפרוסות דקיקות. משטחים את הבשר על צלחת ההגשה.
- משמנים קלות מחבת חמה במעט תרסיס חמאהו צולים את האפרסקים. מוסיפים יין לבן ומצמצמים לחלוטין. מוסיפים סוכר חום ומקרמלים את האפרסקים. מוציאים מהמחבת ומקררים.
- מסדרים את האפרסקים הקרים על הבשר, יוצקים מעט בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל. מסדרים את עלי הכוסברה והבצל הירוק. מעל הכל מפזרים אגוזי המלך.