מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

המרכיבים

  • 200 גרם פילה בקר
  • 3 אפרסקים חצויים ללא גלעין
  • 30 מ"ל יין לבן
  • 1 כף סוכר חום בהיר
  • 5 כפות חומץ בלסמי איכותי מיושן
  • אגוזי מלך
  • 20 עלי כוסברה
  • 2 ענפי בצל ירוק
  • מלח גס
  • גרגירי פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. בעזרת סכין חדה פורסים את הבשר לפרוסות דקיקות. משטחים את הבשר על צלחת ההגשה.
  2. משמנים קלות מחבת חמה במעט תרסיס חמאהו צולים את האפרסקים. מוסיפים יין לבן ומצמצמים לחלוטין. מוסיפים סוכר חום ומקרמלים את האפרסקים. מוציאים מהמחבת ומקררים.
  3. מסדרים את האפרסקים הקרים על הבשר, יוצקים מעט בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל. מסדרים את עלי הכוסברה והבצל הירוק. מעל הכל מפזרים אגוזי המלך.