מרכיבים (4 מנות)

  • 6 פלפלים אדומים
  • 4 שיני שום, לא קלופות
  • ‭1/2‬ כוס ‭120)‬ מ"ל) מים
  • ‭1/2‬ כוס עלי כוסברה (או פטרוזיליה אם מעדיפים)
  • מלח
  • פלפל לבן
  • כמון

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-220‬ מעלות.
  2. מניחים את הפלפלים ושיני השום בתבנית. קולים בתנור‭15-10‬ דקות, או עד שקליפות הפלפלים והשום משחימות היטב.
  3. מוציאים מהתנור, מעבירים את הפלפלים לכלי אטום ומשהים רבע שעה, עד שהם מצטננים וקליפתם נפרדת בקלות.
  4. קולפים את הפלפלים, נפטרים מהגרעינים ומניחים בקערת מעבד מזון או בלנדר. "סוחטים" את השומים מקליפתם ומוסיפים לקערה. טוחנים למחית אחידה ומעבירים לקערה.
  5. מוסיפים את המים והכוסברה ומתבלים במלח, פלפל לבן וכמון לפי הטעם.
  6. מצננים ומגישים קר - אפשר עם קרוטונים, אם רוצים.