מרכיבים (4 מנות)
- 6 פלפלים אדומים
- 4 שיני שום, לא קלופות
- 1/2 כוס 120) מ"ל) מים
- 1/2 כוס עלי כוסברה (או פטרוזיליה אם מעדיפים)
- מלח
- פלפל לבן
- כמון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- מניחים את הפלפלים ושיני השום בתבנית. קולים בתנור15-10 דקות, או עד שקליפות הפלפלים והשום משחימות היטב.
- מוציאים מהתנור, מעבירים את הפלפלים לכלי אטום ומשהים רבע שעה, עד שהם מצטננים וקליפתם נפרדת בקלות.
- קולפים את הפלפלים, נפטרים מהגרעינים ומניחים בקערת מעבד מזון או בלנדר. "סוחטים" את השומים מקליפתם ומוסיפים לקערה. טוחנים למחית אחידה ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את המים והכוסברה ומתבלים במלח, פלפל לבן וכמון לפי הטעם.
- מצננים ומגישים קר - אפשר עם קרוטונים, אם רוצים.