מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"

המרכיבים

למוס

  • 125 גרם שוקולד מריר
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 5 גרם ג'לטין
  • 25 גרם מים
  • 1 מכל שמנת מתוקה לקצפת

לדובדבנים

  • 100 גרם דובדבני אמרנה
  • 50 גרם ליקר דובדבנים/שרי

לציפוי

  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  1. המוס: משרים את הג'לטין במים קרים. משרים את הדובדבנים בליקר.
  2. מחממים את מכל השמנת המתוקה הראשונה עד סף רתיחה.
  3. יוצקים את השמנת המתוקה לקערת השוקולד ומערבבים עד הומוגניות.
  4. מכניסים את הג'לטין שהשרינו במים לקערה החמה ומערבבים עד אחידות וקבלת תערובת חלקה.
  5. מוסיפים 50 גרם שרי דובדבנים מהדובדבנים שהשרינו. מקררים חצי שעה.
  6. מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים יחד עם השוקולד והג'לטין בעזרת מרית.
  7. יוצקים את המוס לתבניות סיליקון אישיות ומוסיפים את הדובדבנים. מכניסים למקפיא ל-3-2 שעות.
  8. הציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרו או בסיר.
  9. מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה. מערבבים את שניהם לתערובת אחידה. מצפים את המוסים ומגישים.

טיפים

  • אין להקציף את השמנת הקצפה מלאה.
  • חשוב להשרות את אבקת הג'לטין במים קרים ולא חמים לפחות 10 דקות.
  • מומלץ להשתמש בשוקולד מריר 70%.