מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"
המרכיבים
למוס
- 125 גרם שוקולד מריר
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 5 גרם ג'לטין
- 25 גרם מים
- 1 מכל שמנת מתוקה לקצפת
לדובדבנים
- 100 גרם דובדבני אמרנה
- 50 גרם ליקר דובדבנים/שרי
לציפוי
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
- המוס: משרים את הג'לטין במים קרים. משרים את הדובדבנים בליקר.
- מחממים את מכל השמנת המתוקה הראשונה עד סף רתיחה.
- יוצקים את השמנת המתוקה לקערת השוקולד ומערבבים עד הומוגניות.
- מכניסים את הג'לטין שהשרינו במים לקערה החמה ומערבבים עד אחידות וקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים 50 גרם שרי דובדבנים מהדובדבנים שהשרינו. מקררים חצי שעה.
- מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים יחד עם השוקולד והג'לטין בעזרת מרית.
- יוצקים את המוס לתבניות סיליקון אישיות ומוסיפים את הדובדבנים. מכניסים למקפיא ל-3-2 שעות.
- הציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרו או בסיר.
- מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה. מערבבים את שניהם לתערובת אחידה. מצפים את המוסים ומגישים.
טיפים
- אין להקציף את השמנת הקצפה מלאה.
- חשוב להשרות את אבקת הג'לטין במים קרים ולא חמים לפחות 10 דקות.
- מומלץ להשתמש בשוקולד מריר 70%.