מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב".
מרכיבים (6 לבבות)
לבסיס
- 100 גרם קורנפלקס
- 100 גרם שוקולד לבן מומס
למוס שוקולד לבן
- 150 גרם שוקולד לבן
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 7 גרם (1/2 שקית) ג'לטין
- 4 כפות מים בטמפרטורת החדר
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 60 גרם (חצי סלסילה) פירות יער אדומים (טריים או קפואים שהופשרו)
לציפוי
- 200 גרם שוקולד לבן
- 1/2 מכל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
כלים מיוחדים
- תבנית עם שקעים בצורת לבבות
אופן ההכנה
- הבסיס: מערבבים את מרכיבי בסיס עדשהשוקולד עוטף היטב את הקורנפלקס. מניחים בתחתית התבניות האישיות בעזרת כף.
- מוס השוקולד הלבן: מפזרים את הג'לטין על פני המים ומניחים בצד לכ-10 דקות.
- מביאים 1 מכל שמנת מתוקה לסף רתיחה ויוצקיםעל השוקולד הלבן. מערבבים לאחידות.
- מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים היטב. מכניסים למקרר לחצי שעה.
- מקציפים את המכל הנוסף של השמנת המתוקה לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד הקרה.
- מעבירים את המוס לשק זילוף ומזלפים בשקעים עד למחצית מגובהם. מפזרים מעל את הפירות האדומים. ממשיכים לזלף מוס לשקעים עד שהם מלאים לגמרי.
- מקפיאים עד לציפוי ולהגשה.
- הציפוי: מרתיחים את השמנת המתוקה, ויוצקים על השוקולד הלבן. מערבבים היטב עם מרית ומקררים עד לחום גוף. מצפים את הלבבות.
- מוציאים את הלבבות מהשקעים ומניחים על רשת. יוצקים עליהם את התערובת כך שיצופו לחלוטין (אם צריך, נעזרים בסכין או במרית כדי לפזר את הציפוי).
גיוון
- מחליפים את השוקולד הלבן במריר.