מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"

המרכיבים (לכ-30-25 סמבוסקים)

לבצק

  • 350 גרם (2 ו-1/2 כוסות) קמח
  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם ריקוטה פרסקה
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות מים
  • 1/2 שקית אבקת אפייה

למלית

  • 250 גרם גבינה צפתית קשה מגוררת דק
  • 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
  • 200 גרם תרד קצוץ
  • 1 ביצה +1 חלמון

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה

  1. המלית: מערבבים את כל החומרים היטב לתערובת אחידה. שומרים במקרר.
  2. הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, מלח, גבינה וחלמונים לתערובת פירורית. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. מעצבים ואופים: מחלקים את הבצק ל-30-25 כדורים ומכסים במגבת מטבח, כדי שלא יתייבשו.
  6. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 1/2 ס”מ. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל עיגול ומקפלים לשניים. מהדקים את השוליים היטב תוך כדי צביטה וקיפול. טובלים צד אחד בביצה טרופה ומיד לאחר מכן בשומשום. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים כ-20 דקות עד להזהבה.
  8. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר רק ביום האפייה. אפשר להקפיא עד חודש.
  9. להגשה, מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

גיוון

  • מוסיפים למלית 1/2 כוס זיתים ירוקים קצוצים שנשטפו במים וסוננו.

טיפ

  • במקום סגירה בטכניקה של “צביטה וקיפול”, אפשר להבריש את שולי עיגול הבצק בביצה אחרי שהנחנו כפית גדושה של מלית במרכז (לקפל ולהדק).