שבלול חצילים ופטה
מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"
המרכיבים (ל-9 מאפים)
לבצק
- 1/2 ק"ג קמח
- 350 גרם מים
- 1 כפית שמרים טריים (שימרית)
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
למלית
- 1 חציל גדול קלוי (הבשר בלבד)
- 1 שן שום קצוצה
- 100 גרם גבינת פטה
- 1 כף שמן זית
- 5 גרם מלח
- קורט פלפל שחור (לא חובה)
לקישוט
- שמן זית
- מלח אטלנטי
אופן ההכנה
- לשים במיקסר עם וו לישה את הקמח והמים במשך 5 דקות במהירות איטית.
- מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.
- מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות.
- מוסיפים שמן זית ולשים עוד דקה. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.
- מערבבים את חומרי המלית בקערה.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מכל יח' יוצרים מלבן בצק במידות 25X7 ס"מ ממלאים ב-1/3 מהמילוי.
- מגלגלים לרולדה דקה ויוצרים "שבלול". מתפיחים חצי שעה.
- מברישים בשמן זית ומפזרים מלח אטלנטי.
- אופים ב-250 מעלות כ-10 דקות.