שבלול חצילים ופטה מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"

המרכיבים (ל-9 מאפים)

לבצק

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 350 גרם מים
  • 1 כפית שמרים טריים (שימרית)
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית

למלית

  • 1 חציל גדול קלוי (הבשר בלבד)
  • 1 שן שום קצוצה
  • 100 גרם גבינת פטה
  • 1 כף שמן זית
  • 5 גרם מלח
  • קורט פלפל שחור (לא חובה)

לקישוט

  • שמן זית
  • מלח אטלנטי

אופן ההכנה

  1. לשים במיקסר עם וו לישה את הקמח והמים במשך 5 דקות במהירות איטית.
  2. מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.
  3. מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות.
  4. מוסיפים שמן זית ולשים עוד דקה. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.
  5. מערבבים את חומרי המלית בקערה.
  6. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מכל יח' יוצרים מלבן בצק במידות 25X7 ס"מ ממלאים ב-1/3 מהמילוי.
  7. מגלגלים לרולדה דקה ויוצרים "שבלול". מתפיחים חצי שעה.
  8. מברישים בשמן זית ומפזרים מלח אטלנטי.
  9. אופים ב-250 מעלות כ-10 דקות.