מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים
לתחתיות
- 300 גרם פירורי פתי בר קצוצים גס
- 60 גרם סוכר חום
- 140 גרם נוגט (מחית אגוזים)
- 1 לימון מגורר גס
גנאש שוקולד
- 210 גרם שמנת מתוקה
- 1/2 לימון מגורד
- 20 גרם סוכר אינברטי או דבש או גרידת לימון
- 300 גרם שוקולד חלב מומס
- 35 גרם רסק לימון מחומם קלות (טמפרטורת הגוף)
- 60 גרם חמאה לקוביות
- אבקת קקאו
- סרטים ארוכים של קליפת לימון
אופן ההכנה
- תחתיות: מערבבים את כל חומרי הבסיס בקערה.
- יוצרים מהתערובת עיגולים שטוחים בעזרת מיקד בקוטר 6 ס"מ על גבי נייר אפייה. מקפיאים שעה.
- גנאש שוקולד: מרתיחים בסיר שמנת עם הסוכר אינברטי והלימון המגורר. יוצקים את השמנת על השוקולד המומס ורסק הלימון ומערבבים. מצננים לחום של 35 מעלות.
- מוסיפים לתערובת את החמאה ומערבבים בעדינות.
- מקציפים קלות את הגנש ומזלפים פסים ברוחב 1/2 ס"מ על נייר אפייה - משאירים 1/3 מהגנש להמשך. מקפיאים את הפסים במשך שעה.
- חותכים את הפסים למקטעים באורך 2-3 ס"מ
- מזלפים עם הגנש הנותר עיגולים על תחתיות ה ומסדרים את הפסים החתוכים בצורות.
- מפדרים באבקת קקאו ומקשטים בסרטי קליפת הלימון.
טיפים
- יש להקפיד על טמפרטורה מדויקת של הגנש לפני הוספת החמאה.
- יש להקציף את הגנאש קלות בלבד.
- יש להקפיא את פסי הגנאש לחלוטין כדי שאפשר יהיה לחתוך אותם.