מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים (לתבנית מרובעת בגודל 23X23 ס"מ)
לבצק
- 200 גרם חמאה קרה
- 80 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה מספר 2
- 120 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
- 5 גרם אבקת קינמון
- 380 גרם קמח
- 1/4 כפית מלח אטלנטי
- 1/4 לימון מגורד
- קורט ציפורן
- 1 כפית אבקת אפייה
לציפוי
- 400 גרם ריבת תות שדה
- 1 ביצה למריחה
- 3 כפות פלחי שקדים מולבנים
אופן ההכנה
- הבצק: מעבדים חמאה בפולסים קצרים עד שהיא חלקה.
- מוסיפים אבקת סוכר, מלח, גרידת לימון, ושוב מפעילים בפולסים קצרים.
- מערבבים קמח עם אבקת אפייה, אבקת קינמון וציפורן. מוסיפים ביצה עם 2 כפות קמח לתערובת החמאה ומפעילים בפולסים קצרים.
- מערבבים את יתרת הקמח והאגוזים ומוסיפים לתערובת החמאה, מפעילים עד שנוצר בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
- משמנים את התבנית בתרסיס בטעם חמאה.
- מרדדים חצי מכמות הבצק ומניחים בעזרת מקל עץ על תבנית האפייה. חותכים את שאריות הבצק.
- מורחים את קצות הבצק בביצה טרופה. מחוררים במזלג. מורחים את הריבה על הבצק.
- מרדדים את יתרת הבצק, חותכים רצועות ברוחב 2 ס"מ ומניחים על ריבת התות בצורת שתי וערב. מורחים את כל הרצועות בביצה טרופה ומפזרים שקדים. מצננים 30 דקות בקירור.
- אופים את עוגת הלינזר במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מצננים שעתיים.
- משחררים מהמסגרת בעזרת סכין קטן וחותכים לגודל הרצוי.
- יש להקפיד לא לעבד את החמאה יתר על המידה כדי שלא תהפוך למקצפת.
- יש לרדד את הבצק כשהוא קר לגמרי כדי שלא יתפרק.
- יש לחתוך את העוגה רק לאחר צינון של שעתיים על מנת שלא תתפרק.