מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

המרכיבים (לתבנית מלבנית בגודל 23X29 ס"מ)

לבצק הפירורים

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 140 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • 80 גרם אבקת פודינג אינסטנט
  • 200 גרם קמח

למלית

  • 950 גרם פירות יער (דובדבנים, פטל אדום, פטל שחור, אוכמניות, דומדמניות)
  • 160 מ"ל מיץ תפוזים
  • 100 גרם סוכר
  • 1/4 כפית גרידת לימון
  • 1/2 כפית אבקת קינמון
  • 1/4 כפית גרידת תפוז
  • 100 גרם קורנפלור
  • 90 מ"ל מיץ תפוזים
  • 50 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. הבצק: מערבבים חמאה לזמן קצר במעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומרי טעם, ומעבדים שוב לזמן קצר מאד.
  2. מוסיפים ביצה ומעבדים שוב.
  3. מערבבים קמח ואבקת פודינג וניל ומוסיפים לתערובת החמאה. מפעילים את מעבד המזון שוב ומעבדים עד שנוצר בצק חלק. מחלקים אותו לשני חלקים שווים ועוטפים בניילון נצמד. מקררים שעתיים לפחות.
  4. אחרי שעתיים מגרדים חצי מכמות הבצק בפומפייה עבה לתוך תבנית מלבנית שמונחת על מגש מרופד בנייר אפייה.
  5. אופים במשך 10 דקות 180 מעלות. מצננים 10 דקות.
  6. המלית: משרים את פירות היער עם גרידת הלימון, הקינמון וגרידת התפוז.
  7. מערבבים 100 גרם קורנפלור עם 90 מ"ל מיץ תפוזים.
  8. מרתיחים סוכר עם 170 מ"ל מיץ תפוזים. מוסיפים את תערובת הקורנפלור
  9. מרתיחים שוב תוך כדי ערבוב נמרץ - ברגע שהתערובת מעלה בועות על כל פני הנוזלים, מורידים מהאש ומקפלים פנימה את פירות היער. מערבבים בעדינות ויוצקים על התחתית החצי אפויה בתוך מסגרת. מצננים 30 דקות.
  10. מגררים על פומפייה עבה את החצי השני של הבצק לפירורים ומפזרים על משטח פירות היער.
  11. אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות. מצננים 4 שעות. חותכים ליחידות בגודל 4X9 ס"מ
  12. מפזרים אבקת סוכר.

טיפים
  • בצק הפירורים צריך להיות קר מאד לפני שמגררים אותו.
  • כדאי לערבב מעט קמח לתוך הפירורים כדי שלא יהיו דביקים.
  • יש להמתין מספיק זמן לפני חיתוך המאפה למלבנים כדי שהמאפה יתייצב.