מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים (לתבנית מלבנית בגודל 23X29 ס"מ)
לבצק הפירורים
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 140 גרם סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 ביצה
- 80 גרם אבקת פודינג אינסטנט
- 200 גרם קמח
למלית
- 950 גרם פירות יער (דובדבנים, פטל אדום, פטל שחור, אוכמניות, דומדמניות)
- 160 מ"ל מיץ תפוזים
- 100 גרם סוכר
- 1/4 כפית גרידת לימון
- 1/2 כפית אבקת קינמון
- 1/4 כפית גרידת תפוז
- 100 גרם קורנפלור
- 90 מ"ל מיץ תפוזים
- 50 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
- הבצק: מערבבים חמאה לזמן קצר במעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומרי טעם, ומעבדים שוב לזמן קצר מאד.
- מוסיפים ביצה ומעבדים שוב.
- מערבבים קמח ואבקת פודינג וניל ומוסיפים לתערובת החמאה. מפעילים את מעבד המזון שוב ומעבדים עד שנוצר בצק חלק. מחלקים אותו לשני חלקים שווים ועוטפים בניילון נצמד. מקררים שעתיים לפחות.
- אחרי שעתיים מגרדים חצי מכמות הבצק בפומפייה עבה לתוך תבנית מלבנית שמונחת על מגש מרופד בנייר אפייה.
- אופים במשך 10 דקות 180 מעלות. מצננים 10 דקות.
- המלית: משרים את פירות היער עם גרידת הלימון, הקינמון וגרידת התפוז.
- מערבבים 100 גרם קורנפלור עם 90 מ"ל מיץ תפוזים.
- מרתיחים סוכר עם 170 מ"ל מיץ תפוזים. מוסיפים את תערובת הקורנפלור
- מרתיחים שוב תוך כדי ערבוב נמרץ - ברגע שהתערובת מעלה בועות על כל פני הנוזלים, מורידים מהאש ומקפלים פנימה את פירות היער. מערבבים בעדינות ויוצקים על התחתית החצי אפויה בתוך מסגרת. מצננים 30 דקות.
- מגררים על פומפייה עבה את החצי השני של הבצק לפירורים ומפזרים על משטח פירות היער.
- אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות. מצננים 4 שעות. חותכים ליחידות בגודל 4X9 ס"מ
- מפזרים אבקת סוכר.
- בצק הפירורים צריך להיות קר מאד לפני שמגררים אותו.
- כדאי לערבב מעט קמח לתוך הפירורים כדי שלא יהיו דביקים.
- יש להמתין מספיק זמן לפני חיתוך המאפה למלבנים כדי שהמאפה יתייצב.