מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים
2 שוקי אווז נקיות
המרינדה
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
2 כפות סילאן תמרים
2 כפות בצל קצוץ
1 פלפלון צ'ילי אדום קצוץ
4 עלי דפנה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס יין אדום
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- מערבב את כל מרכיבי המרינדה ומעסים איתה את שוקי האווז.
- משרים את שוקי האווז במרינדה במשך 6 שעות במקרר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים תבנית אפייה במים רותחים ומניחים מעליה רשת צלייה במרחק של כ-1 ס"מ.
- עוטפים היטב את שוקי האווז, כולל המרינדה, בנייר אלומיניום. מניחים על רשת הצלייה ומאדים כשעתיים.
- לפני ההגשה, פותחים את מעטפת נייר האלומיניום ומשחימים במשך כ-2 דקות מתחת לגריל, עד לקבלת צבע שחום.