מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

המרכיבים

2 שוקי אווז נקיות

המרינדה

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

2 כפות סילאן תמרים

2 כפות בצל קצוץ

1 פלפלון צ'ילי אדום קצוץ

4 עלי דפנה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כוס יין אדום

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  1. מערבב את כל מרכיבי המרינדה ומעסים איתה את שוקי האווז.
  2. משרים את שוקי האווז במרינדה במשך 6 שעות במקרר.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים תבנית אפייה במים רותחים ומניחים מעליה רשת צלייה במרחק של כ-1 ס"מ.
  4. עוטפים היטב את שוקי האווז, כולל המרינדה, בנייר אלומיניום. מניחים על רשת הצלייה ומאדים כשעתיים.
  5. לפני ההגשה, פותחים את מעטפת נייר האלומיניום ומשחימים במשך כ-2 דקות מתחת לגריל, עד לקבלת צבע שחום.