מתוך התוכנית "אוכל של בית".
מרכיבים (2 מנות)
- 1 חזה עוף בטמפרטורת החדר, חתוך לרצועות רחבות
- 6-5 תפוחי אדמה קטנים (או 2 גדולים)
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- מעט קמח לקימוח העוף
- שמן קנולה לטיגון עמוק
לאיולי
- 2 חלמונים
- 400 מ"ל (2 כוסות) שמן קנולה
- 2 שיני שום
- 1 כפית חרדל
- קורט מלח
- 4 כפות בזיליקום קצוץ
לטמפורה
- 1 כוס אבקת טמפורה (להשיג בחנויות המתמחות באוכל מהמזרח ובחלק מרשתות השיווק וחנויות הטבע)
- עד 1 כוס מים קרים
אופן ההכנה
- האיולי: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי האיולי, למעט השמן. מפעילים את המעבד ומוזגים לתוכו לאט לאט את השמן. ממשיכים לעבד עד שנוצר רוטב סמיך.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות. משרים אותם כמה דקות במים קרים להוצאת העמילן, ולאחר מכן מבשלים במים רותחים עד לריכוך חלקי. מסננים ומניחים לייבוש כמה דקות במסננת.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר מתאים, ומטגנים את תפוחי האדמה טיגון ראשון של 3-2 דקות.
- בינתיים מכינים את בלילת הטמפורה: מערבבים את האבקה והמים עד שמתקבלת בלילה אחידה ולא נוזלית מדי.
- מוציאים את הצ'יפס מהשמן ומעבירים למסננת. מניחים בצד עד לרגע ההגשה.
- מקמחים את רצועות חזה העוף, טובלים בבלילה ומטגנים במחבת עם שמן עמוק כ-3-2 דקות, עד שהרצועות מזהיבות. מניחים בצד.
- מחזירים את הצ'יפס לטיגון נוסף של כדקה, עד שהם משחימים.
- ההגשה: מניחים בצלחת צ'יפס, רצועות עוף בטמפורה ומעטרים ברוטב איולי בזיליקום.