מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- ג'בטה
למלית
- 30 גרם חמאה
- 3 בצלים סגולים חתוכים לחתיכות קטנות
- 1 קופסת שימורי אגסים, חתוכים לפרוסות
- 2 ביצים
- 1 חבילת שמנת מתוקה
- מלח ופלפל שחור
- 150 גרם גבינת רוקפור מגוררת
- 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
אופן ההכנה
- חותכים את חלקה העליון של הג'בטה ומוציאים את החלק הרך מתוכה כך שדופנותיה ישמשו כבסיס למילוי. ומניחים על תבנית שרופדה בנייר אפייה.
- מחממים חמאה במחבת, ומטגנים את הבצלים עד לריכוך.
- מסדרים את הבצלים המטוגנים בתוך הלחם המרוקן, מסדרים מלמעלה שכבה של אגסים.
- מערבבים את הביצים והשמנת, מתבלים לפי הטעם ויוצקים את הבלילה לג'בטה.
- מפזרים את הרוקפור על הקיש ומעל מפזרים את אגוזי המלך.
- אופים 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להזהבה והתייצבות הבלילה.