אנחנו מאוד אוהבים סנדביצ'ים, פתוחים כסגורים. לפעמים כל מה שבן אדם צריך הוא שתי פרוסות של לחם טוב וביניהן עולם שלם של טעמים, לא משנה מהיכן – החל בים התיכון, דרך הפיורדים של נורווגיה ועד ערבות לואיזיאנה.

אנחנו אוהבים את הסנדביצ'ים שלנו מגוונים, וכל הזמן מחפשים איזה טוויסט מעניין - ממרח קצת אחר לצבוע אתו את הלחם. וזה בדיוק מה שיש לנו כאן: ממרח פשוט להכנה, שיכול לשמש גם כמטבל, וכל כולו חגיגה ירוקה של קיץ. את מרכז הבמה תופסת אפונה ירוקה טרייה, שאותה מלווים נענע ולימון, צמד שתמיד הולך טוב ביחד. אפשר להשתמש בממרח בפני עצמו, כשכבה עבה על לחם, או לשלב אותו בכריך סגור עם ירקות ואפילו פסטרמה. המשחקים פה כמעט אינסופיים.

המתכון הזה הוא גם הזדמנות טובה להמליץ על הבלוג My New Roots של שרה בריטון, שפית ותזונאית מקופנהגן. כשפית היא מתמחה בבישול צמחוני, ולבלוג היא מביאה מתכונים צמחוניים (ובין השאר גם מתכונים לבישול טבעונאי למי שמעוניין) וכמובן – תמונות יפות.

מרכיבים

  • 3 כוסות (330 גרם) אפונה טרייה או קפואה
  • 1 שן שום קצוצה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 3 כפות מיץ לימון (צריך בשביל זה בערך חצי לימון)
  • 1/4 כוס (צרור נאה) מנטה
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מבשלים או מאדים את האפונה עד שהיא תפוחה ופריכה. אנחנו מעדיפים לאדות את הירוקים שלנו, כך שאת האפונה הקפואה אידינו בשושנת אידוי בערך 7 דקות מעל מים רותחים. ככל שהאפונה תהיה רכה יותר בתום הבישול או האידוי, כך הממרח יהיה חלק יותר. מאחר שאנחנו אוהבים ממרחים גושיים, שמרנו על האפונה קשה יחסית (אך מוכנה למאכל). אם אתם משתמשים באפונה טרייה (שנמכרת בשווקים בתחילת הקיץ) - אדו או בשלו אותה 3-2 דקות וזהו.
  2. באמצעות מעבד מזון או בלנדר ידני קצצו דק את שן השום. הוסיפו את שאר המרכיבים וקצצו עד שתתקבל מחית אחידה. טעמו ותקנו טעמים אם צריך.
  3. את הממרח אפשר לשמור במקרר כ-4-3 ימים.