מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
המרכיבים
- 1/2 ק"ג פלמידה לבנה ללא עור ועצמות
- 3 סלקים קטנים
- 3 ענפי בצל ירוק
- צרור קטן של כוסברה
- שמן זית
- 1 לימון טרי
- מלבי מרווה ודבש
- 1/2 ליטר שמנת
- 1/2 ליטר חלב
- 5 עלי מרווה
- 100 גרם סוכר
- 45 גרם קורנפלור
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 50 גרם דבש
- 1 כוס יוגורט עזים
אופן ההכנה
- המלבי: מביאים לרתיחה שמנת, חלב, סוכר, דבש, לימון ומרווה. מניחים בצד למשך שעה.
- מערבבים בקערה קורנפלור עם מעט חלב. מביאים לרתיחה נוספת. מערבבים עד סמיכות ומעבירים למקרר. כשקר לחלוטין מערבבים עם היוגורט.
- הסלק: עוטפים ברדיד אלומיניום את הסלקים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך שעה. קולפים את הסלקים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
- הדג: פורסים את הדג לפרוסות יפות של סשימי.
- ההגשה: מסדרים על צלחת את קרם המלבי, מרווה ודבש. עליו את הסלקים הצלויים, פרוסות הדג, הבצל הירוק ועלי הכוסברה. מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית ומיץ לימון.