מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

המרכיבים

  • 1/2 ק"ג פלמידה לבנה ללא עור ועצמות
  • 3 סלקים קטנים
  • 3 ענפי בצל ירוק
  • צרור קטן של כוסברה
  • שמן זית
  • 1 לימון טרי
  • מלבי מרווה ודבש
  • 1/2 ליטר שמנת
  • 1/2 ליטר חלב
  • 5 עלי מרווה
  • 100 גרם סוכר
  • 45 גרם קורנפלור
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 50 גרם דבש
  • 1 כוס יוגורט עזים

אופן ההכנה

  1. המלבי: מביאים לרתיחה שמנת, חלב, סוכר, דבש, לימון ומרווה. מניחים בצד למשך שעה.
  2. מערבבים בקערה קורנפלור עם מעט חלב. מביאים לרתיחה נוספת. מערבבים עד סמיכות ומעבירים למקרר. כשקר לחלוטין מערבבים עם היוגורט.
  3. הסלק: עוטפים ברדיד אלומיניום את הסלקים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך שעה. קולפים את הסלקים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
  4. הדג: פורסים את הדג לפרוסות יפות של סשימי.
  5. ההגשה: מסדרים על צלחת את קרם המלבי, מרווה ודבש. עליו את הסלקים הצלויים, פרוסות הדג, הבצל הירוק ועלי הכוסברה. מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית ומיץ לימון.