מרכיבים

  • 1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים במשך הלילה או לפחות 8 שעות (אפשר להשתמש בשעועית קפואה שהופשרה)
  • 1 בצל גדול
  • כמה פרוסות של פלפל ירוק חריף
  • שמן זית לטיגון
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 3 זרעי כמון
  • מלח לפי הטעם
  • 4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות גדושות של רסק עגבניות
  • 2-1 ביצים
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בשעועית יבשה, מבשלים אותה כשעה במים רותחים עד שהיא מתרככת.
  2. חותכים את הבצל לקוביות גדולות.
  3. חותכים את הפלפל החריף לפרוסות דקות.
  4. מטגנים במשך 3 דקות את הבצל והפלפל יחד עם השום, שני סוגי הפפריקה, זרעי הכמון ומלח.
  5. מוסיפים את העגבניות והסוכר, מערבבים ומטגנים דקה נוספת.
  6. מוסיפים 2 כוסות מים, את השעועית הלבנה ואת רסק העגבניות. מערבבים היטב ומבשלים 7 דקות.
  7. שוברים את הביצים לתוך המחבת (מקפידים שהחלמונים יישארו שלמים), מתבלים במלח ובפלפל ומכסים. מבשלים עוד כמה דקות, עד שהביצים מגיעות לדרגת העשייה הרצויה.
  8. אוכלים ישר מהמחבת עם חלה טרייה.

  • עוד מתכונים מצולמים - בבלוג Layla Cooking