בשנה האחרונה התחדדה אצלי מאוד ההבנה שתחזוקת חיי החברה שלנו חשובה. לפני כשנה התחלתי את דרכי בין "קירות" הפייסבוק, ופתאום מצאתי את עצמי נמשכת להתכתבויות ארוכות עם אנשים זרים, שהפכו במשך החודשים לדמויות מרתקות ואהובות עלי מאוד. באמצעות הרשת החברתית חידשתי קשרים עם מכרים ותיקים והתבררו לי קורותיהם ומהלך חייהם מאז נפרדו דרכינו במסיבת הסיום בתיכון, בהשבעה בצבא או בטקס קבלת התואר הראשון או השני שלנו באוניברסיטת תל-אביב.

אבל אין תחליף לחברים אמיתיים, כאלה שפוגשים פנים אל פנים. מחקרים חובקי עולם מצאו שיש קשר ישיר בין כמות החברים (האמיתיים) שיש לנו לבין אורך חיינו: ככל שיש לנו יותר חברים נחיה יותר שנים.

אם כך, אם מטרתנו היא אריכות ימים - תחזוקת חיי חברה תוססים היא אמצעי חשוב להשגתה. ומהו אחד האמצעים החשובים לתחזוקת חיי חברה? מפגשים חברתיים ואירוח. ומהו האמצעי לאירוח מוצלח? אוכל! כלומר, האוכל הוא האמצעי של האמצעי של האמצעי להשגת המטרה.

אבל: כשהאוכל מפסיק להיות אמצעי לעריכת מפגש חברתי נעים ונעשה למטרה עצמה – הוא הופך לאמצעי מניעה! כן כן, בואו נגיד את זה בקול רם: רבים מאתנו יצאו מסבב האירוחים ההדדיים כי תש כוחם להכין אוכל.

כמו תמיד, השלב הראשון בדרך לריפוי הוא ההבנה שיש בעיה – ובבלוג הזה (וגם במופע "עשרת הדברות למארחת השפויה") אני שמה את השיגעון על השולחן. הפתרונות – יגיעו בהמשך.

העצה הבסיסית והראשונה היא: מספיק דבר אחד מעניין. כן. לא כל הכיבוד צריך להיות "צלצולים ושריקות". בימים החמים של הקיץ, הזמנת קומץ חברים לאירוח קליל בשעות בין הערביים יכולה להיות דבר ממש נפלא. פותחים בקבוק יין מצונן, מוציאים מהמקרר אבטיח וגבינה בולגרית (ועוד כל מיני מציאות שבין כה וכה יש בו), פורסים לחם טוב ומגישים ליד טפנד זיתים וחצילים תוצרת בית. מה רע?

ובתפקיד "המשהו המעניין" ליד "כל מה שיש לנו במקרר": טפנד זיתים וחצילים (צילום: shutterstock)
ובתפקיד "המשהו המעניין" ליד "כל מה שיש לנו במקרר": טפנד זיתים וחצילים (צילום: shutterstock)

טפנד זיתים וחצילים

הנה דוגמה למתכון קליל ומהיר הכנה שיכול להיות "המשהו המעניין" ליד "כל מה שיש לנו במקרר". הישראלים רוחשים חיבה עצומה לחצילים, ונמצאים בחיפוש מתמיד אחרי עוד סלט חצילים מז'אנר ה"כזה עוד לא טעמנו". השילוב שלפניכם עונה יפה על ההגדרה – סלט / ממרח פיקנטי וטעים מאוד, העשוי מחצילים, זיתים ואנשובי. מתאים לניגוב עם פיתה, מריחה על קרקרים – והולך מצוין עם ליווי של משקה חריף.

מרכיבים

1 כוס זיתי קלמטה מגולענים

1/4 כוס שמן זית

1 מכל (250 גרם) סלט חצילים קלויים – ללא תוספת (אפשר כמובן גם לקלות חצילים בבית)

מיץ מ-1/2 לימון

2 שיני שום כתושות (לפחות)

2 כפות צלפים מוחמצים

2 פילטים של אנשובי (לא חובה)

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה

1. במעבד מזון עם להב מתכת קוצצים עד דק את הזיתים עם שמן הזית.

2. מוסיפים את החצילים, השום, הצלפים והאנשובי וממשיכים לעבד לקבלת מחית לא חלקה לגמרי. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

3. שומרים בקירור עד להגשה. מגישים עם לחם, באגט או קרקרים.

גיוון

אפשר להעשיר את הטעמים עם תבלינים יבשים כמו קורנית, ריחן או רוזמרין. לחלופין, אפשר להוסיף לטפנד חופנים גדולים של עלי פטרוזיליה, כוסברה, ריחן או נענע טריים קצוצים לקבלת טעמים יותר רעננים.

עוד על המופע "עשרת הדברות למארחת השפויה" - באתר של תמי סירקיס