מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

המרכיבים

  • עוף שלם במשקל 2 ק"ג, כולל העור
  • 200 גרם פיסטוקים
  • 4 שיני שום
  • טימין
  • ענפי רוזמרין טריים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 בטטות חתוכות

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את העוף לאורך הגב ומניחים אותו על תבנית אפייה כאשר החזה פונה כלפי מעלה.
  3. מערבבים בקערה גדולה את שאר המרכיבים ומושחים את העוף בתערובת שנוצרה.
  4. משחילים את הפיסטוקים בין העור לבשר לכל אורך העוף.
  5. מכניסים לתנור לאפייה של כ-50 דקות. לאחר 25 דקות מכניסים את הבטטות.