מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"

המרכיבים

  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר דמררה
  • 3 ביצים בגודל XL
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
  • קורט מלח
  • 2 גרם קינמון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 בננות בשלות
  • 100 גרם פקאנים קלויים שבורים

לסירופ
  • 100 גרם ברנדי/רום כהה
  • 100 גרם סוכר דמררה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבלים בעזרת "בוחש הגיטרה" את כל המצרכים למעט הקמח, אבקת אפייה, בננות ופקאן, במשך כ-5 דקות במהירות בינונית.
  3. מנמיכים את המהירות לאיטית ומוסיפים את הקמח, אבקת אפייה בננות ופקאן.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת (קוגלהוף או אינגליש קייק) ואופים כ-35-40 דקות.
  5. מבשלים את הרום והסוכר כ-5 דקות בחום בינוני. כשהעוגה יוצאת מהאפייה מברישים את הסירופ עליה ומגישים.

הערות

  • את הבננות יש לקלף ולרסק סמוך לרגע שילובן בעוגה.
  • את הסירופ מבשלים על אש בינונית ודואגים שהסוכר יימס וכל הזמן עומדים ליד הסיר ומערבבים. לא מבשלים הרבה זמן.